Dynamische armondersteuning Top Help

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf onder
+ Elektrische liftfunctie
+ Weerstandsloos in horizontaal vlak
+ Armpositie is fixeerbaar
+ Compact

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Zelf de regie in handen

De Top/Help is een dynamische ondersteuning die uit twee onderdelen bestaat, de “Top” en de “Help”. De Top draagt bij aan jouw horizontale armbeweging en de Help zorgt ervoor dat jij jouw arm zelfstandig omhoog en omlaag kan bewegen. De Top/Help helpt met het vervullen van taken waarvoor jij ondersteuning wenst. Eten, drinken, persoonlijke verzorging, computergebruik, huishoudelijke karweitjes en veel meer activiteiten worden weer gemakkelijker. Het gebruik van de Top/Help maakt dat je nooit meer ‘dankjewel’ hoeft te zeggen. Jij bent degene die beslist!
Passing aanvragen

Voor wie

De nummer één bij Duchenne

Wil je graag de spierzwakte van je arm compenseren zodat je jouw aanwezige handfunctie optimaal kunt blijven benutten? Dan is de Top/Help mogelijk de ideale oplossing. Deze armondersteuning kent erg weinig massatraagheidseffecten. Het is hierdoor een uitstekend hulpmiddel als je de voorachterwaartse beweging van je arm wilt versoepelen. Voor het gebruik is het wel noodzakelijk om nog enige functie in de schoudergordel en bovenarm te hebben. De Top/Help wordt veel ingezet in het geval van Duchenne en andere spierziekten en bij aandoeningen van neurologische aard.

Functie

Resultaatgerichte actieve ondersteuning

De Top/Help ondersteunt de arm van onderaf. De Top maakt het mogelijk dat bewegingen vanuit je schouder worden omgezet in horizontale verplaatsingen van je onderarm en hand. Ook biedt de Top de mogelijkheid om zelfstandig je arm in elke gewenste positie vast te zetten. Daarnaast zorgt de Help voor het naar boven en naar beneden bewegen van je arm. Deze functionaliteiten in combinatie met een scharniermechanisme zorgen ervoor dat jij eenvoudig jouw arm naar je gezicht kunt bewegen. De Top/Help kan zowel één- of tweezijdig ingezet worden.

Dagelijkse activiteit

Optimaal benutten van je kracht

Door het weer kunnen inzetten van je eigen restvermogens kan je jouw hand weer zelfstandig brengen naar waar deze nuttig is. Reiken, grijpen en verplaatsen en met de hand allerlei dagelijkse activiteiten uitvoeren wordt nu weer mogelijk. De Top/Help is in allerlei omgevingen goed inzetbaar, zoals thuis, op school of in een werkomgeving. De Top kan je hand soepel boven een toetsenbord laten zweven en de Help geeft je de ondersteuning om hoog en ver reiken. De Top/Help wordt vaak gecombineerd met een elektrische rolstoel, maar is ook op andere voorzieningen verkrijgbaar.

Accessoires

Standaard op maat gemaakt

De Top is uitgerust met een op maat gemaakte armschaal die eventueel met neopreen bekleed kan worden voor extra comfort. Verder bestaat ook de optie om een elleboogsteun toe te voegen voor extra ondersteuning. De bediening van het blokkeermechanische en de hoog-laag beweging van de Help kan via verschillende typen knoppen of zeer licht bedienbare handschakelaar. Naast het complete product is het ook mogelijk om alleen gebruik te maken van de Top, deze kan ook als losse module op een rolstoel gemonteerd worden. De Top/Help zal onder begeleiding van onze adviseurs volledig worden ingesteld op jouw persoonlijke behoeftes.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!