Dynamische armondersteuning Sling

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf boven
+ Gemakkelijk horizontaal bewegen
+ Zacht & soepel materiaal om arm
+ Eenvoudig afneembaar van stoel
+ Grote bewegingsvrijheid

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Ervaar de bewegingsvrijheid van je armen

De Sling is een dynamische armondersteuning die jouw arm van bovenaf benadert. Dit heeft als grote voordeel dat er geen techniek onder je arm aanwezig is waardoor er veel bewegingsvrijheid boven een tafel of werkblad is. Een uniek kenmerk van de Sling is dat de naar voren reikende armbeweging zeer soepel wordt geleid. De Sling is een duurzaam product dat ook eenvoudig inklapbaar en afneembaar is. Er bestaat ook een uitvoering specifiek voor kinderen.
Passing aanvragen

Voor wie

Meer bewegingen mogelijk met je onderarm door de Sling

De Sling is een hulpmiddel dat goed inzetbaar is wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning van je schouder en armspieren waardoor je je onderarm makkelijker kunt bewegen. Voor het gebruik van de Sling is uiteindelijk heel weinig spierkracht nodig, maar is enige vorm van handfunctie wel noodzakelijk. Het hulpmiddel is ook goed inzetbaar voor beide armen tegelijk. Het kan gemonteerd worden op een eigen rolstoel of trippelstoel, maar kan ook geleverd worden op een onderstel zodat je zelf kunt bepalen waar in huis je er gebruik van wilt maken.

Functie

De Sling laat je onderarm zweven, ervaar de vrijheid

De Sling bestaat uit een constructie die van boven af door middel van een koord verbonden is met je arm. Hierdoor ontstaat een zwevende situatie van de onderarm, waardoor je niet in conflict komt met bijvoorbeeld je toetsenbord. De Sling maakt gebruik van gewichtscompensatie door middel van contragewichten. De mate van zwaartekrachtcompensatie kan gewijzigd worden door het afnemen of toevoegen van gewichten. De Sling ondersteunt jouw armbewegingen in het verticale vlak waardoor bewegen in het horizontale vlak minder energie kost. Hiervoor heeft de Sling geen elektrische bekrachtiging nodig.

Dagelijkse activiteit

Alledaagse handelingen worden weer mogelijk

De Sling zal je weer meer zelfstandigheid geven doordat je zelf je armen en daarmee ook je handen kunt gebruiken. Het biedt weer de mogelijkheid tot zelfstandig eten en drinken, je kunt weer zelf je spullen pakken of bedienen en je kunt weer zelf bij je gezicht om bijvoorbeeld je bril goed te zetten of de jeuk aan je neus te verhelpen. Mocht je de Sling even niet willen gebruiken, dan kun je deze eenvoudig laten inklappen of afnemen.

Accessoires

Stem de accessoires af op jouw wensen

De armopvang wordt samengesteld uit verschillende vormen en maten bandages die ondersteuning bieden aan de elleboog en/of pols. Deze bandages worden gemaakt van medisch goedgekeurd neopreen wat zorgt voor een zachte comfortabele ondersteuning.
Denk je dat je vaker de Sling van je stoel af wilt halen? Dan is het mogelijk om een opbergstandaard erbij te krijgen. Ook kun je de hoogte of reikwijdte van de Sling verlengen. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar jouw specifieke behoeftes en wensen en op basis daarvan stellen we de Sling samen.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!