Rolstoelbesturingen

De meeste van de gebruikers kunnen overweg met de gewone rolstoelbesturing waarmee ze de standaard functies van de rolstoel kunnen bedienen. Wanneer de gebruiker echter niet overweg kan met de standaard bediening van de rolstoel biedt Focal een oplossing op maat, waarmee eventueel ook de omgeving, computer, robot en communicatiehulpmiddel mee bediend kunnen worden. Het kunnen integreren van diverse systemen zodat één logisch en efficiënt systeem ontstaat is daarbij onze uitdaging. Hierbij tracht Focal altijd een zo effectief en kostenefficiënt mogelijke oplossing aan te bieden.

Het adviseren, selecteren en leveren van dergelijke hulpmiddelen, inclusief montage, is vakwerk waarvoor hoogwaardige specialisten nodig zijn. Focal heeft niet alleen de noodzakelijke producten maar ook het noodzakelijke vakmanschap en de benodigde, zeer ruime ervaring. Het feit dat Focal ook nog eens eigen ontwikkel- en productiecapaciteit heeft leidt tot een nieuw en uniek totaalaanbod in speciale rolstoelbesturingen!

Speciale bedieningen
Focal levert een uiterst groot assortiment aan speciale bedieningselementen. Het gaat dan o.a. om joysticks, tabletbesturing, voetbesturing, speciale schakelaars. Het assortiment is voortdurend in beweging, zodat ook de zeer veeleisende gebruiker met deze bedieningselementen een grotere zelfstandigheid kan bereiken.
Rolstoel integratie
Eén van de systemen die Focal aanbiedt is het Easy Rider systeem. Het systeem maakt de integratie van alternatieve bedieningen in het rolstoelbesturingssysteem mogelijk. De integratie van het systeem in de rolstoelbediening is een specialistische activiteit waarvoor Focal alle condities in huis heeft. Echter, ook met andere systemen, zoals Ottobock of R-net, die tot een totaaloplossing op de rolstoel leiden, kunnen wij overweg.


-

 

Deel deze pagina