Robotzeehond Paro

Kenmerken

+ Eenvoudig in gebruik
+ Belevingsgerichte zorg
+ Meerdere doelgroepen
+ Zacht
+ Vriendelijk

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE, LUX

Certificering

CE

Zeehond Paro vrolijkt je op en zorgt voor bijzondere momenten

Een kriebel onder zijn kin en hij sluit zijn ogen, knuffel hem en hij reageert tevreden. Praat tegen hem en hij reageert op je stem. Paro vrolijkt mensen op, stimuleert de communicatie en heeft een kalmerend effect. Je zou bijna vergeten dat Paro “slechts” een sociale robot is in de vorm van een witte, jonge zeehond. Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik.
Passing aanvragen

Voor wie

Voor iedereen die een lach op zijn gezicht kan gebruiken

Paro kent een gevarieerde doelgroep waaronder dementerende ouderen, personen met een stoornis in het autistisch spectrum, mensen met meervoudige beperkingen en kinderen met pijnklachten. Maar de robotzeehond Paro zou bij iedereen inzetbaar zijn die sociale interactie mist of waarbij eenzaamheid op de loer ligt. Paro is zowel op individuele basis, in duo’s of in groepen in te zetten, afhankelijk van wat je met Paro wilt bereiken.

Functie

Want iedereen verdient sociale aandacht

Een warm, geborgen gevoel, een gevoel van aandacht in de vorm van een witte zachte vriend. Paro de zeehond is gemaakt om eenzaamheid te voorkomen. Door de interactie tussen bewoner en zorgverlener of bewoner en omgeving te verbeteren leidt dit tot verhoogde alertheid of juist tot ontspanning. Paro is afgeleid van therapie met dieren en past perfect binnen de belevingsgerichte zorg of snoezelactiviteiten.

Dagelijkse activiteit

Robotzeehond Paro staat altijd en overal voor je klaar

Omdat Paro zo eenvoudig in gebruik is kan hij elk moment van de dag ingezet worden. Binnen de dagelijkse praktijk biedt Paro een mooie afwisseling gedurende de dag, maar biedt hij ook een therapie- of snoezelmoment. Paro biedt rust en ontspanning, waardoor hij ideaal is om in te zetten in snoezelruimtes bij mensen die heel onrustig zijn. Anderzijds kan Paro alertheid en interactie stimuleren.. Door zijn aandoenlijke blik en geluiden trekt hij aandacht en zorgt hij er voor dat mensen die in zichzelf gekeerd zijn zich meer focussen op inkomende prikkels van de omgeving of mensen in de buurt.

Accessoires

De mogelijkheden met zeehond Paro

De reactie op Paro is per persoon verschillend. Per individu zul je moeten onderzoeken hoe die het liefste met Paro omgaat. Paro komt het beste tot zijn recht wanneer hij geïntegreerd wordt in een zorgplan en op de juiste manier wordt geïmplementeerd binnen de locatie. Paro is voorzien van een oplader met speen, een opbergdoos en documentatiemateriaal. Alle accessoires spreken voor zich en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!