Hoofdsteun Papillon

Kenmerken

+ Stabilisering met optimale vrijheid
+ Comfortabel
+ Minimalistisch
+ Hygiënisch
+ Ingesteld naar individuele behoeftes

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE

Certificering

CE

Verbeter jouw mogelijkheden met een stabiele hoofdpositie

Als de ondersteuning van het hoofd niet vanzelf gaat, kost dit veel energie en raak je snel vermoeid. De Papillon hoofdondersteuning helpt het hoofd te stabiliseren en te laten rusten. Een hele dag intensieve inspanning leveren is dan niet meer nodig. Stel je eens voor dat je een beter zicht realiseert, beter kunt slikken of makkelijker kunt praten! Aan de hand van jouw wensen gaan we proberen ervoor te zorgen dat jouw beperkingen , stap voor stap verminderd worden.
Passing aanvragen

Voor wie

Kun jij dat extra (hoofd)steuntje gebruiken om te focussen op wat wél kan?

Misschien heb je last van verminderde spierkracht in je hoofd of nek of is er sprake van een coördinatiestoornis of een dwangstand? Een goede hoofdondersteuning zorgt voor een stabiele hoofdpositie en laat je de mogelijkheden ervaren van wat er wél mogelijk is. Wat wil je dat (weer) mogelijk wordt? We kijken samen naar wat je graag zou willen en passen daar de mogelijkheden van de Papillon op aan.

Functie

Papillon zorgt voor stabiliteit en laat het hoofd rusten

De Papillon hoofdondersteuning helpt het hoofd te stabiliseren en te laten rusten. Bovendien zorgt de stabiliserende werking ervoor dat de negatieve ontwikkeling van een dwangstand van het hoofd wordt vertraagd.

Dagelijkse activiteit

Voorkom spiervermoeidheid en overbelasting van de spieren en focus je op nieuwe mogelijkheden

Wij merken dat mensen die de Papillon gebruiken minder snel vermoeid zijn. Door de hoofdondersteuning wordt het hoofd overeind gehouden, zonder dat het de gehele dag veel inspanning kost. Het hoofd wordt rustig en stil gehouden, waardoor je minder snel last hebt van spiervermoeidheid en overbelasting van de spieren. Zo kun jij je energie beter verdelen over de dag en focussen op andere activiteiten die (weer) mogelijk zijn! Een beter zicht, beter slikken, gemakkelijker praten en het beter bewegen van het hoofd en de romp zijn positieve effecten van het gebruik van de Papillon. Ook autorijden is comfortabeler, omdat er minder spanning op de nek komt te staan.

Accessoires

Er is altijd een oplossing op maat mogelijk

Om nog beter te voldoen aan jouw persoonlijke behoeften, kan het basismodel van Papillon uitgebreid worden met diverse voorzieningen. Er kunnen steunkussens toegevoegd worden om zijwaartse ondersteuning te bieden, om zo het opzij buigen van het hoofd te corrigeren. Ter ondersteuning van de voorwaartse beweging kan een voorhoofdband toegevoegd worden. Deze is zacht en elastisch waardoor je niet te stevig gefixeerd wordt, wat prettig is om bijvoorbeeld rond te kunnen kijken. Ook schakelaars kunnen toegevoegd worden om een bedieningsmogelijkheid te realiseren via het hoofd. Ongeacht de opbouw van een Papillon biedt het hulpmiddel optimale vrijheid rondom de oren, zodat eventuele oorbellen en gehoorapparaten vrij blijven.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!