Wat is Paro de robotzeehond?

Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik.

Focal Meditech vertegenwoordigt en verkoopt Paro in de Benelux. Om de zorg te inspireren geven wij vrijblijvende demonstraties met Paro. Zo kunt u ervaren hoe het is om met Paro aan de slag te gaan.

 

Heeft u interesse in een vrijblijvende demonstratie of wilt u Paro bestellen?
Dit wordt direct geregeld wanneer u contact opneemt via het onderstaande formulier.

Klik hier om contact op te nemen

 

Zacht

Paro is erg zacht. Paro blijft een vriendje voor het leven voor jong of oud.

Lief

Paro leert een gebruiker kennen. Paro is lief en sociaal en zal altijd reageren

Slim

Paro is bewust en intelligent. Een complexe knuffel met een eigen karakter. Dat is Paro!

 

Wat kan Paro de robotzeehond?

Paro zorgt voor bijzondere emoties bij de gebruikers. Door de sensoren onder zijn vacht, reageert Paro op geluid, aanraking, beweging, licht/donker en onthoudt Paro zijn naam op lange termijn. Deze sensoren zorgen dat het gedrag van Paro constant wordt afgestemd op de prikkels die Paro krijgt.

Paro zorgt voor rust of juist voor activiteit tijdens het gebruik. Naast het hoge knuffelniveau, wordt Paro allengs meer ingezet voor therapeutische doeleinden binnen de gezondheidszorg.

Paro is in eerste instantie in Japan ontwikkeld voor dementerende personen. Paro vermindert de onrust bij dementerende ouderen en helpt met het omgaan van dementie voor familie en zorgprofessional. Hiernaast blijkt Paro heel goed in te zetten voor personen met autistische spectrum stoornissen, verstandelijke beperkingen en meervoudige beperkten. Ook bij kinderen met pijnklachten en in snoezelruimtes kan Paro worden toegepast. In feite vindt iedereen Paro leuk.

+ Verbeterde relatie tussen bewoner en verzorgende
+ Het emotionele brein wordt gestimuleerd
+ Verhogen betrokkenheid familie
+ Verhogen van kwaliteit van leven

+ Paro reageert op geluid, aanraking, beweging, licht en donker
+ Herkent prikkels en stemt het gedrag af op de bewoner
+ Effecten die vergelijkbaar zijn met dierentherapie
+ Paro kan zorgen voor veiligheid en vermindert stress en angst

 

Focal Meditech en Paro

Focal Meditech is blij Paro te mogen vertegenwoordigen in de Benelux. Dit betekent dat u Paro bij ons kunt bestellen en kopen. Zijn langdurige doorontwikkeling zorgt voor een volwassen, betrouwbaar, kwalitatief en duurzaam product. Focal Meditech levert:

+ Kennis en kunde binnen de zorgrobotica branche
+ Vrijblijvende demonstraties met Paro
+ Het verkooppunt van Paro
+ Ondersteuning in service en onderhoud voor Paro
+ Jaren lange ervaring binnen de zorghulpmiddelen branche

Heeft u vragen over Paro de robotzeehond? Stel uw vraag aan onze adviseur. Via het onderstaande formulier bereikt u onze adviseur direct!


 

Neem contact op met onze adviseur


Werking Paro


Paro als apparaat is een complexe robot – zij het dat de gebruiker dit niet ziet en de zeehond vooral ervaart als een vrijwel levend wezen. Paro kent hiervoor zowel tal van sensoren als kleine aandrijvingen. Onder de vacht bevinden zich sensoren die reageren op geluid en spraak (Paro leert bijvoorbeeld zijn gebruikers kennen), licht (dag- nacht ritme), temperatuur, beweging (optillen, wiegen), druk (aaien, knuffelen) of met de snorharen verbonden zijn. De sensoren werken samen en laten de kop, flippers of wimpers reageren op een vertederende manier die vrijwel iedereen overtuigt. Maar Paro kan meer, zoals zich oprichten of huilen zoals een echte jonge zeehond. Paro is met veel aandacht voor detail gemaakt.

Paro wordt in de witte uitvoering geleverd in een robuuste doos met daarin de gebruiksaanwijzing, elektrische voeding met 'spenen' en batterijpakket. Focal verleent service en garantie volgens Nederlandse condities. Door haar uitgebreide ervaring als ontwikkelaar en leverancier van zorgrobotica is Focal in staat om eventuele reparaties of servicebeurten in eigen beheer te verrichten.

Download de FAQ voor Paro


Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Paro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Foto's:

Voor Paro is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina