Over FocalLuisteren, maken, verbeteren.

Technologie ten behoeve van de zelfredzaamheid kent een groot belang. Dergelijke technologie moet helpen om op complexe zorgvragen, die sterk toenemen vanwege vergrijzing en veroudering, een haalbaar en betaalbaar antwoord te geven. Toch zijn er weinig bedrijven die dergelijke ‘care’ technologie voortbrengen. Er zijn in West Europa zelfs zeer weinig bedrijven die heel moderne hulpmiddelen fabriceren en aanbieden die het thuis wonen en functioneren langer en beter mogelijk maken. Focal behoort tot deze selecte groep bedrijven en kent zelfs een leidende positie wanneer het gaat om ondersteuning of vervanging van de arm- en handfunctie.

Voortdurende innovatie
Het assortiment van Focal is breed. Er ligt een sterke nadruk op hulpmiddelen ten behoeve van de arm en handfunctie. Hiernaast zijn er enige andere domeinen waarop Focal zondermeer als specialist fungeert. Te noemen vallen hoofdondersteuning, het zich zelfstandig voeden en de integratie van systemen. Maar ook ten aanzien van omgevingsbediening en ondersteunde communicatie neemt Focal geen genoegen met de huidige stand van zaken en slaat nieuwe wegen in. Zodat de betreffende hulpmiddelen steeds beter werkzaam worden.

Eén filosofie
Of het nu gaat om dynamische armondersteuningen, zorgrobotica, eetapparaten of andere producten: Focal werkt steeds vanuit dezelfde uniforme benadering bij het de ontwikkeling van producten. Luisteren, maken, verbeteren is ons motto. Dit betekent dat de vraag van de gebruikers geheel centraal staat. We proberen erg goed te luisteren naar hun vragen. Vervolgens gaan we aan de slag met heel deskundige en goed uitgerust ontwikkel- en productieafdelingen. Het op de markt brengen van geavanceerde hulpmiddelen is een complex proces. Met de eerste producten gaan we terug naar de gebruikers en verbeteren ze op hun aanwijzingen. Net zolang tot het echt goed is.

Kwaliteitsbewaking
Focal streeft naar de toppositie als leverancier van de hulpmiddelen in haar assortiment. Alle aspecten in de hulpmiddel ontwikkelings- fabricage- en verstrekkingenprocessen dienen van hoge kwaliteit te zijn. Gestreefd wordt naar voortdurende verbetering, zodat steeds de beste en meest kosteneffectieve hulpmiddelen ter beschikking komen. Vanwege de veelzijdigheid van de Focal organisatie kent het begrip kwaliteit veel aspecten en wordt op veel fronten aan kwaliteitsbewaking gedaan. Zo is het streven in de ontwikkel- en fabricageprocessen om te voldoen aan de meest recente normen en veiligheidseisen, en wordt op tal van aspecten intensief getest. Advies en verstrekking is een taak voor medewerkers waaraan hoge eisen aan scholings- en deskundigheidseisen worden gesteld. Veel wordt gedaan aan effect- effectiviteitsmeting van de geleverde hulpmiddelen. Interne processen, inclusief de omgang met gegevens, en kontakten met zorgverleners, betalende partijen en eindgebruikers zijn onderwerp van monitoring, certificering en kwaliteitsmeting.

Gedragscode
Focal Meditech kent een heldere missie. Het bedrijf wil maatschappelijk verantwoord opereren en transparant zijn in haar relaties met externe partijen. Ongewenste beïnvloeding van zorg- en dienstverleners dient voorkomen te worden. Om die redenen ondertekende Focal de Gedragscode Medische Hulpmiddelen, GMH. Klachten over het handelen van Focal Meditech BV in de markt voor medische hulpmiddelen kunnen zodoende voorgelegd worden bij de onafhankelijk Stichting Gedragscode Medische Hulpmiddelen.

De medewerkers van Focal proberen vanuit het bedrijf met grote inzet de beste hulpmiddelen te realiseren en leveren. Dialoog en contact met onze stakeholders en gebruikers is van groot belang. Hieronder geven wij de contactpersonen voor de diverse afdelingen weer.

Paul Groenland

Algemeen directeur

Paul Groenland is algemeen directeur en oprichter van Focal Meditech BV. Paul houdt zich bezig met de aansturing van het bedrijf op hoofdlijnen zoals strategie, beleid, ontwikkeling en productie.

Angela de Wildt

Management assistent

Angela is de rechterhand van Paul. Haar brede functie bestaat uit coördinerende, administratieve en secretariële werkzaamheden.

Luc Groenland

Technisch manager

Luc is eindverantwoordelijk voor de technische afdelingen binnen Focal, zoals productie, assemblage en logistiek. Luc werkt ruim 10 jaar bij Focal en kent daardoor alle facetten van de organisatie

Nicky de Groot

Operationeel manager

Nicky maakt sinds 2019 deel uit van het Focal team. Zij is breed onderlegd en mag verantwoordelijk worden gehouden voor het bedrijfsbureau, de verkoop- en marketingafdeling.

Jan Burgers

Verkoopadviseur arm-, eet- & hoofdondersteuning

Jan Burgers is adviseur en van origine fysiotherapeut. Hij fungeert als aanspreekpunt voor de andere verkoopadviseurs. Jan’s rayon is met name Noord-Nederland.

Jan Overhuijs

Verkoopadviseur arm-, eet- & hoofdondersteuning

Jan Overhuijs is adviseur en adaptatietechnicus. Zijn rayon ligt met name in Midden- en West- Nederland. Hoofdondersteuning is één van Jan’s expertisegebieden.

Jeroen Lansbergen

Verkoopadviseur arm-, eet- & hoofdondersteuning

Jeroen Lansbergen is adviseur en bewegingstechnoloog en heeft ruime ervaring binnen de hulpmiddelenbranche. Zijn rayon ligt met name in Zuid-West Nederland en Vlaanderen.

Michiel Geilen

Verkoopadviseur arm-, eet- & hoofdondersteuning

Michiel Geilen is adviseur en ergotherapeut. Zijn rayon ligt met name in Zuid-Nederland. Evenals zijn collega’s heeft Michiel een brede productkennis en is daarmee een echte allrounder.

Gerard Panken

Verkoopadviseur omgevingsbedieningen

Gerard Panken is elektronicus en specialist ten aanzien van rolstoelbediening, rolstoelbesturing, systeemintegratie en omgevingsbediening.

Jasper Volbeda

Verkoopadviseur omgevingsbedieningen & communicatiehulpmiddelen

Jasper Volbeda houdt zich bezig met het adviseren van de diverse mogelijkheden omtrent omgevingsbedieningen. Dit doet hij voor zowel mobiel gebruik vanaf de rolstoel als voor huisautomatisering.

Lisa de Leeuw

Verkoopadviseur robotica & marketing

Lisa adviseert eetapparaten en sociale robotica. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor marketingactiviteiten Focal breed.

Thomas van Eil

Export manager

Thomas is verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande relaties en het uitbreiden van het commerciële netwerk buiten Nederland.

Joris van Wees

Service coördinator

Joris van Wees bewaakt de service van Focal. Hij plant de binnen- en buitenservicedienst en is verantwoordelijk voor de after sales.

André ter Beest

Servicemonteur buitendienst

André is voornamelijk werkzaam in de buitendienst, hij rijdt heel Nederland af om op locatie onze hulpmiddelen te onderhouden en/of te repareren.

Bart ter Schiphorst

Mechatronisch service engineer

Bart is verantwoordelijk voor Service binnendienst en biedt daarnaast ondersteuning aan de R&D afdeling. Ook werkt hij mee aan de realisatie van maatwerkoplossingen.

Frank Peperkamp

Hoofd bedrijfsbureau

Frank leidt de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijfsbureau en zorgt er samen met Productieplanning voor dat de productvoorraden tijdig worden aangevuld om de leveringen zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Karen van den Besselaar

Medewerkster bedrijfsbureau

Karen is een administratieve en organisatorische duizendpoot. Karen heeft zich gespecialiseerd in de export en ondersteund meerdere adviseurs op administratief vlak.

Ingrid Kuper

Medewerkster bedrijfsbureau

Ingrid is eveneens medewerkster bedrijfsbureau en heeft een breed scala aan administratieve taken. Ingrid is net als Karen het eerste aanspreekpunt voor de adviseurs rondom de planning.

Lauren Scheepens

Medewerkster bedrijfsbureau

Lauren is de stem die veel klanten als eerst aan de telefoon horen. Lauren zorgt dat onze chauffeurs voorbereid de weg op gaan en ondersteunt tevens de financiële administratie.

Jessica van Pelt

Financial controller

Jessica is verantwoordelijk voor de financiële administratie van Focal.

Patricia van Eijndhoven

Financieel administratief medewerkster

Patricia houdt zich bezig met het debiteuren- en crediteurenbeheer.

Vacatures

Focal Meditech BV in Tilburg heeft in de loop der tijd een leidende positie ingenomen als ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van geavanceerde hulpmiddelen voor gehandicapten. Het assortiment van Focal is breed met een sterke nadruk op dynamische armondersteuning, hoofdondersteuning en zorgrobotica.

Focal werkt steeds vanuit dezelfde benadering bij de ontwikkelen van producten; luisteren, maken en verbeteren is het motto. Dit betekent dat de vraag van de gebruikers centraal blijft staan. De producten zijn bekend om hun innovatieve en duurzame karakter.

Op dit moment zijn er ongeveer 40 medewerkers actief en Focal groeit door. Kom je ons team versterken? We zijn op zoek naar een enthousiaste:Op dit moment zijn er geen vacatures beschikbaar

 

 

 

Deel deze pagina