Dowing in therapiesetting


30-3-2020 | Revalidatiecentrum Adelante locatie Hoensbroek behandelt patiënten met onder meer arm-handproblemen, cerebrale parese, beroertes, niet aangeboren hersenletsel en spierziekten. De afdeling ergotherapie heeft onlangs een passet Dowing aangeschaft.

Focal is al lange tijd betrokken bij dit centrum m.b.t. diverse producten uit het assortiment. Door de zeer positieve ervaringen met de dynamische ondersteuningen in diverse patiëntengroepen kwam de vraag of deze ook in de therapiesetting ingezet kon worden. Er is overlegd met de afdeling ergotherapie welk type armondersteuning zich hier het beste voor leent. De Dowing past hierin het best. De Dowing is een mechanische armondersteuning die eenvoudig en snel individueel ingesteld kan worden daarom ideaal voor therapie. De opwaartse compensatie is gemakkelijk bij te regelen met de rode draaiknop. De balans in de onderarm is bijvoorbeeld eenvoudig middels een imbusboutje te verstellen.

Focal heeft geadviseerd om de Dowing op een onderstel te leveren zodat de Dowing naast iedere zitsituatie te gebruiken is, zowel tijdens therapie of tijdens diverse handelingen op de afdeling in een revalidatietraject. De ergotherapeuten zijn heel enthousiast om aan de slag te gaan met de Dowing.

 

 

Deel deze pagina