Maatwerk

Heel veel hulpmiddelen worden door de hulpmiddelenbranche als standaardproduct aangeboden. Toch komt het geregeld voor dat vanwege bijzondere gebruikerseisen een speciaal vervaardigd product nodig is. Weinig bedrijven zijn dan in staat om op geroutineerde wijze een passend aanbod te doen. Focal levert deze geheel of gedeeltelijk op maat gemaakte ‘Specials’ wèl. Onze uitrusting, bedrijfscultuur en ruime ervaring stellen ons in staat om dergelijke Specials in kleine series of geheel op maat te vervaardigen.

Hieronder ziet u een rolstoel met veel aanpassingen en maatwerk, als gerealiseerd door Focal. Door te klikken op één van de nummers wordt nadere informatie over de specifieke aanpassing of voorziening getoond. Dit voorbeeld dient louter ter illustratie van de maakcapaciteit van Focal; maatwerk betekent per definitie dat steeds weer unieke oplossingen worden vervaardigd!

Voor de totstandkoming wordt met de toekomstige gebruikers en eventueel hun behandelaar of de betalende partij intensief overlegd. Hierna wordt de voorziening door Focal ontwikkeld en getekend. De voorziening wordt vervolgens onder voortdurend kwaliteitstoezicht in de eigen werkplaatsen geproduceerd. Tot slot wordt de voorziening – conform ons motto Luisteren, Maken, Verbeteren - uitgeprobeerd en zo nodig bijgesteld.

De ‘Specials’ kunnen aanpassingen of voorzieningen zijn voor diverse situaties:

  • De Thuissituatie, bijvoorbeeld een speciale bedtafel
  • Een voorziening voor een Instelling, bijvoorbeeld een speciale hoofdsteun voor gebruik op een behandelstoel
  • Een voorziening voor gebruik op School, bijvoorbeeld een laptop opbergvoorziening voor een student met beperkte handfunctie.
  • Ons aanbod betreft ook de rolstoel ‘hardware’, zoals aanpassingen aan zittingen, rugleuningen, besturingskasten en werkbladen.

De gegeven voorbeelden maken duidelijk dat de ‘Specials’ binnen verschillende vergoedingenstelsels gerealiseerd kunnen worden: vanuit de Zorgverzekeringswet, WMO, het UWV. Dankzij de eigen ontwikkel- en productiecapaciteit van Focal en vanuit de ruime ervaring is er veel mogelijk. Enkele andere voorbeelden van gerealiseerde Specials zijn: Individuele trainingsapparaten voor de thuissituatie, speciale zitvoorzieningen, wegzwenkbare werkbladen.

Neem voor een speciale, individuele voorziening contact op met het Bedrijfsbureau of middels het Contactformulier!

 

Deel deze pagina