Obi - de meest recente maaltijdrobot

Maak kennis met de Obi. De meest recente eetrobot die op de markt te verkrijgen is. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. Door zijn eenvoudige bediening is Obi erg intuïtief. de functionele bediening is snel aan te leren. Zijn design zorgt voor een elegante en moderne uitstraling. Het eten kan weer volledig zelfstandig en overal. Obi is een handzaam product met ingebouwde accu, dit zorgt ervoor dat de gebruiker niet afhankelijk is van de locatie om te eten.

Maak de revolutie in onafhankelijk eten mee en vraag uw vrijblijvende passing met Obi aan!

Obi zorgt voor:

 • rust omdat hun patiënt of familielid onafhankelijkheid verkrijgt
 • tijdbesparing en de mogelijkheid om ook voor andere patiënten of familieleden te kunnen zorgen
 • het vertrouwen dat een voldoende voedselinname gegarandeerd is

 

Obi geeft:

 • de optie om het voedsel te kiezen dat gebruikers echt willen eten
 • de mogelijkheid om in eigen tempo te eten
 • maaltijden, maar ook tussendoortjes te gebruiken
 • de mogelijkheid om met anderen contact te hebben tijden het eten
 • een herwonnen gevoel van vertrouwen en onafhankelijkheid

 

Voor wie is Obi?
Gebruikers van Obi zijn personen die niet zelfstandig kunnen eten en drinken. Ze hebben aanzienlijke beperkingen in de arm- en handfunctie en zijn zonder hulpmiddel niet in staat om zelfstandig voedsel van een bord af te nemen en naar de mond te brengen of om drank naar de mond te brengen. Gebruikersgroepen zijn met name:

 • Personen met een hoge dwarslaesie (C4 niveau)
 • Neuromusculaire aandoening in een vergevorderd stadium
 • Neurologische aandoeningen die tot uitval van de armfunctie leiden
 • Ook ernstige spasticiteit kan een belemmerende rol in het zelfstandig eten spelen en aanleiding geven tot gebruik

 

Waar wordt Obi gebruikt?
Obi is een draagbaar systeem. De accu maakt dat Obi overal kan worden gepositioneerd. Zijn compacte design zorgt voor een handzaam maar ook heel mooi en goed reinigbaar product. Obi kan daarom in zorginstellingen en thuis worden gebruikt.

Obi brengt zelfstandigheid en kostenbesparing
Obi leidt ztot een grotere zelfstandigheid van de cliënt en tot grotere zekerheid en minder zorg. Hierdoor is er meer tijd voor aandacht en kwaliteit. Obi zorgt ervoor dat het ritueel rondom eten weer een sociale activiteit wordt. Niet geheel onbelangrijk is de hygiëne van Obi. Een aantal essentiële onderdelen zoals de lepel, het bord en de onderlaag, kunnen in de vaatwasser. Daarom is Obi ook een hygiënisch product.

Wanneer is Obi niet inzetbaar?
Obi kan niet gebruikt worden indien zich een of meer van de navolgende problemen voordoen:

 • Slikstoornissen tenzij Obi door een ervaren sliktherapeut geïndiceerd en veilig geacht wordt
 • Ernstige problemen met het kauwen. In dit geval kan Obi wel gebruikt worden indien het voedsel voldoende verkleind of vermalen is
 • Niet in staat zijn enig bedieningselement zoals een speciale joystick of knop te bedienen
 • Het niet kunnen handhaven van een voldoende rechte zithouding
 • Ernstige visusproblemen, Onvoldoende gecontroleerde hoofdmotoriek om aangeboden voedsel af te happen
 • Onvoldoende begrip, ook na langer oefenen, van de bediening.

 

Focal levert al vele jaren geavanceerde eethulpmiddelen. Obi is de meest recente toevoeging aan het productpakket. Obi draagt wezenlijk bij aan verbeterd onafhankelijk eten - zelfs voor personen met aanzienlijke beperkingen. Focal werkt samen met gespecialiseerde, internationale partners om optimaal te voorzien in de behoeften van personen die nu nog gevoed moeten worden.

Maak de revolutie in onafhankelijk eten mee en vraag uw vrijblijvende passing met Obi aan!

Focal Meditech BV
info@focalmeditech.nl
T 013 533 31 03
Droogdokkeneiland 19
5026 SP Tilburg

Obi werking

Obi is zowel elegant om te zien als zeer eenvoudig in gebruik. Obi bestaat uit een basis met daarop de arm, een bord, een placemat, twee lepels en twee aansturingsknoppen. Beide knoppen hebben hun eigen functionaliteit, een knop om te kiezen uit welke kom wordt geschept en de tweede om de schepbeweging aan te sturen. De arm van Obi zorgt voor het scheppen en transporteren van het voedsel.

Bij aanvang van gebruik moet de positie ten opzichte van de gebruiker ingesteld worden. Dit kan door gebruik van de Teach modus. Door op de Teach knop de basis van Obi te drukken kan de positie ingesteld worden. Wanneer de Teach knop op de arm vervolgens ingedrukt wordt valt alle kracht uit de arm van Obi weg en kan deze gemakkelijk bewogen worden. De arm kan nu in de gewenste positie bij de mond geplaatst worden. Wanneer de arm losgelaten wordt blijft hij in deze positie staan. De positie wordt opgeslagen door nogmaals op de Teach knop de op basis te drukken. Het eten kan beginnen! De afleverpositie blijft opgeslagen totdat er een nieuwe positie wordt ingesteld, opnieuw instellen kan op ieder gewenst moment. Obi maakt gebruik van een accu waardoor het niet nodig is om met Obi in de buurt van een stopcontact te zitten. Ook komt er geen kabel aan te pas wat Obi zeer mobiel maakt.

Obi kan tevens gebruikt worden met enkel één knop of kan voorzien worden van andere aansturingknoppen mocht dit gewenst zijn. Ook is er de mogelijkheid een onderrijdbare tafel mee te leveren zodat Obi in elke setting te gebruiken is.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Obi.

Voor Obi is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina