Laatste nieuws

Promotie Loek van der Heide: verdediging van het eerste proefschrift dat gebruiks- en gebruikerskennis van dynamische armondersteuningen in kaart brengt

Op woensdag 12 juli 2017 om 10.00 uur verdedigt Loek van der Heide in de aula van de Universiteit Maastricht haar Academisch Proefschrift. In het proefschrift, met de titel Dynamic Arm Supports: matching user needs and preferences with technology, beschrijft de promovenda de meerwaarde van armondersteuningen in het dagelijks leven, en hoe deze meerwaarde geoptimaliseerd kan worden.

Loek van der Heide heeft in Nederland vanaf 2012 eerder ontwikkelde en bestaande dynamische armondersteuningen in kaart gebracht, naar feitelijk gebruik gekeken en studies naar effectiviteit gedaan èn naar het verstrekkingen traject gekeken. Enorm belangrijke zaken binnen een eerder nauwelijks ontgonnen hulpmiddel domein dat ook nog veel verder ontwikkelwerk behoeft. Het is dus belangrijk dat dit proefschrift er nu ligt als een vastlegging en onderbouwing van dit alles. Focal Meditech werkte veel samen met Loek als onafhankelijk onderzoeker, o.a. in het McArm project en bij studies naar de Gowing. Wij zijn vanzelfsprekend heel trots op Loek en hopen dat zij de 12e juli de doctorstitel mag ontvangen.

 

 

Deel deze pagina