Laatste nieuws

Nu in Nederland: YouGrabber®, het prijswinnende Zwitserse therapiesysteem voor de neurologische arm- en handrevalidatie.

 

Focal Meditech BV is een samenwerking aangegaan met YouRehab, de Zwitserse ontwikkelaar en fabrikant van het YouGrabber® concept en levert dit product vanaf heden in de Benelux. YouGrabber® ondersteunt personen met sensomotorische en cognitieve beperkingen gedurende hun revalidatieproces. Het systeem biedt interactieve therapeutische oefeningen met de nadruk op visueel motorische vinger– hand– en armcoördinatie. Middels intensieve training in virtuele omgevingen worden de trainingsuitkomsten van de patiënt verbeterd en daarmee wordt bijgedragen aan een grotere zelfstandigheid in het dagelijks leven.


YouGrabber® bestaat uit een set specifiek ontwikkelde, geïnstrumenteerde handschoenen (data gloves) met geïntegreerde bewegingsregistratie. Het materiaal kan worden aangepast aan vrijwel alle handen en aan allerlei individuele eisen. De YouGrabber® maakt gebruik van specifiek ontwikkelde, eigen 'serious gaming' software voor interactieve training in een revalidatie omgeving, instelling, 1e lijns praktijk of thuis. Een specifiek voordeel van YouGrabber® is de mogelijkheid om zowel unilaterale als bilaterale training aan te bieden. Gebruik wordt gemaakt van een normale computer. De precieze YouGrabber® sensortechnologie zorgt voor onmiddellijke feedback gedurende de training en voor gedetailleerde documentatie van het trainingsproces.


YouGrabber® heeft zich met name en nadrukkelijk al bewezen in de Duitstalige delen van Europa. Het concept wordt veel ingezet in de neurologisch handrevalidatie, o.a. na een CVA. Het wordt echter ook ingezet binnen andere klinische toepassingsgebieden zoals orthopedie, reumatologie of dwarslaesierevalidatie.


Met YouGrabber® kan op korte termijn kennis worden gemaakt op de Stand van Focal op de beurs Support, van 7 tot en met 10 Mei te Utrecht. Zie www.supportexpo.nl. Neem voor een demonstratie op locatie voor professionele gebruikers contact op met Focal Meditech BV.

 

Deel deze pagina