Nelson

Het Eethulpmiddel Nelson maakt het mogelijk om zelfstandig voedsel van een bord te scheppen en naar de mond toe te brengen, ondanks ernstige coördinatiestoornissen of tremoren. De gebruiker bedient een handvat waaraan een lepel bevestigd is. De tremor dempende unit onderaan dit handvat zorgt er middels een unieke constructie voor dat de schokkende, ongecoördineerde bewegingen van de gebruiker afgevlakt worden. Het resultaat is een meer vloeiende en kwalitatief betere beweging. Voedsel kan nu zelfstandig opgeschept en naar de mond gebracht worden. Veel aandacht is besteed aan een fraaie vormgeving. De afmetingen zijn voorts zo klein mogelijk gehouden. De Nelson kan zowel door links- als rechtshandige personen gebruikt worden. Bord en lepel zijn vaatwasser bestendig.

Tremoren en ongecoördineerde bewegingen zijn heel individueel van aard. Bij verschillende personen doen ze zich in verschillende mate en ernst voor. De Nelson is als enig tremor reducerend eethulpmiddel op deze veranderingen instelbaar. Het is door het unieke werkingsprincipe van de dempingunit mogelijk de mate van weerstand en de dempingkarakteristiek in te stellen. De instelling is gemakkelijk te wijzigen.

Het hulpmiddel is vooral van belang voor personen die ernstig beperkt worden in het zelfstandig eten vanwege onvoldoende gecoördineerde bewegingen of ernstige tremoren. Dergelijke aandoeningen doen zich bijvoorbeeld voor bij cerebrale parese (‘spasticiteit’), of zijn een gevolg van aandoeningen als MS of Parkinson. In de praktijk blijkt dat ook partners of andere huisgenoten veel baat hebben van eethulpmiddelen zoals de Nelson. De gehandicapte persoon kan veelal weer zelf eten, tafelgenoten kunnen weer ongestoord eten en samen wordt men weer gelijkwaardige partners rondom de eettafel.

Werking Nelson

De Nelson is eenvoudig te gebruiken. Het eten gebeurt door de hand op het handvat te plaatsen, en met de lepel voedsel te scheppen vanaf het bord. Het bord is voorzien van een opstaande rand waar het voedsel tegenaan geschept wordt. Het bord wordt vastgeklemd maar is ook draaibaar. Het draaien wordt gemakkelijk gemaakt middels de speciale, uitstekende rand van het bord. Op die manier kan alle voedsel op het bord onder de lepel gebracht worden. De Nelson wordt door middel van kwalitatief hoogwaardige klemmen aan een tafel bevestigd. De beperkte afmetingen maken de Nelson goed meeneembaar.

De Nelson kan met verschillende lepels worden uitgerust. Individueel maatwerk is voorts altijd mogelijk. Voor het drinken zijn accessoires zoals een bekerhouder leverbaar.

De voordelen op een rij:

 • Zelfstandig, op eigen kracht en in eigen tempo eten
 • Uniek, effectief dempingmechanisme
 • Continu individueel instelbaar
 • Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik
 • Goed meeneembaar door beperkte afmetingen
 • (lengte arm 50,5 cm - lengte bodemplaat 62 cm)
 • Fraaie eigentijdse vormgeving
 • Vaatwasserbestendig, draaibaar bord met opstaande rand
 • Kwalitatief hoogwaardige bevestiging
 • Verschillende accessoires leverbaar
 • Solide constructie ‘made in Holland’
 • Onderhoudsvrij
 • Individueel maatwerk is altijd mogelijk

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Nelson

Video:Foto's:

Voor Nelson is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina