Laatste nieuws

Geheel nieuwe versie van zeehondrobot Paro beschikbaar

Paro, de sociale robot in de vorm van een jonge zeehond, wordt al enkele jaren in ongewijzigde vorm door Focal geleverd. Paro is in Japan ontworpen en lokt communicatie, activiteiten en interactie uit. Hoewel in eerste instantie ontworpen voor de zorg voor dementerenden, is Paro ook een groot succes voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten en voor kinderen. Er is de afgelopen jaren, zeker ook in Nederland, veel geleerd over de inzet van Paro. Dit heeft de aanzet gegeven tot de komst van een fors verbeterde, nieuwe versie. Deze verbeteringen betreffen met name:

  • Batterijduur van tenminste vijf uur (eerder: twee uur)
  • Levensduur batterijen nu circa twee jaar, in plaats van eerder één jaar
  • Verder verbeterde pels: meer anti bacterieel en nog veiliger
  • Diverse verbeteringen van de hardware, met name de bewegende delen en de robuustheid van de kop en neus
  • Verbeteringen in de software: kan o.a. voortdurend functioneren en heeft geen tussentijdse rust nodig. Kan hierdoor ook beter omgaan met drukke kinderen die een langduriger gebruik vergen en kalmeert deze meer.

Paro heeft heel hard moeten zwemmen om op tijd voor de beurs Support aanwezig te zijn. Kennismaken met deze nieuwe versie kan op de stand van Focal, locatie 07.C007. Een demo op locatie kan altijd aangevraagd worden!

 

Deel deze pagina