Beademing

Personen die in aanmerking komen voor ademhalingsondersteuning op de rolstoel hebben letterlijk een levensgroot belang bij een veilige en deskundige opbouw van de apparatuur. Focal Meditech is door het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht geautoriseerd voor de volledige opbouw van de apparatuur. De opbouw van beademingsapparatuur bestaat uit:

  • De montage van een door Focal ontwikkelde en door CTB aanbevolen behuizing voor bescherming en plaatsing van de beademingsunit inclusief uitzuigapparatuur;
  • De aansluiting op de rolstoel elektronica  van de beademingsunit en de bediening door middel van een apart, beveiligd circuit;
  • Het aansluiten van een alarmeringsunit die direct alarm slaat bij onvoldoende of niet functioneren;
  • Het aansluiten van slangen die lucht naar de mond van de gebruiker brengen op zodanige wijze dat het risico op afklemming  en losraken van de slangen minimaal is.

De gehele opbouw gebeurt op gecertificeerde wijze,  via een protocol waarbinnen een risico-inventarisatie een belangrijk onderdeel vormt.  Voor de opbouw benodigde onderdelen kan Focal eveneens leveren aan derde partijen.

Bij de opbouw door Focal komt als groot voordeel naar voren dat, vanuit ervaring met het aanpassen van complexe rolstoelen, ook met de aanwezigheid van andere apparatuur op de rolstoel  goed rekening wordt gehouden. De eigen werkplaats, met een grote maakcapaciteit, staat tenslotte borg voor een hoogwaardige en goed ogende realisatie.

Werking

Focal levert een eigen ontwikkelde, robuuste behuizing en plaatst deze op de rolstoel. De ademhalingsunit wordt door middel van een eigen, gescheiden circuit verbonden met de rolstoel elektronica en met een alarminstallatie. Bedrading wordt vakkundig geïnstalleerd en weggewerkt. De slang voor de luchttoevoer wordt geplaatst op een bij de individuele gebruiker bruikbare stang met houder. Deze stang wordt zo nodig wegzwenkbaar of nastelbaar gemaakt waartoe van eigen ontwikkelde hardware gebruik wordt gemaakt. Op deze wijze is altijd een goede positionering van het mondstuk mogelijk. De gehele bediening wordt naar individuele vereisten aangebracht. Het geheel kent een gecertificeerde werkwijze en wordt uitvoerig gedocumenteerd.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Beademing

Foto's:

Voor Beademing is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina