Balancer

Balancer helpt mensen met beperkingen in de armfunctie. Het stelt hulpmiddel hen in staat om hun armen en handen gemakkelijk te verplaatsen. Balancer elimineert de zwaartekracht door het gewicht van de arm op te tillen. Het hulmiddel helpt mensen te reiken, grijpen en te manipuleren en dagelijkse activiteiten zoals eten, drinken, gebruik van een computer, communiceren en spelen opnieuw uit te voeren.

Balancer wordt gebruikt door mensen die last hebben van spierzwakte of verlamming, maar die zijn nog steeds in staat om objecten te begrijpen. De meeste gebruikers hebben last van neurologische of neuromusculaire aandoeningen.

Balancer kan aan één zijde of beide zijden worden gebruikt. Naar keuze kan het hulpmiddel op een rolstoel, stoel, tafel of mobiele basis worden gemonteerd. De gebruiker ervaart het onbelemmerd en gemakkelijk bewegen door zijn zorgvuldige ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Balancer werking

BALANCER draagt ​​het gewicht van de arm. Bewegingen vanuit de schouder worden vertaald in bewegingen van de onderarm. Een koord verbonden met de onderarm van de gebruiker wordt via een buis naar een voorgespannen veermechanisme geleid, waardoor de zwaartekracht gecompenseerd en waardoor de gebruiker zijn onderarm vrij te bewegen in de ruimte.

Andere kenmerken:

  • Uitbreiding van de functies van de arm door inzet van het resterende menselijk vermogen
  • Voorspanning van de veer (en daarmee mate van zwaartekrachtcompensatie) instelbaar
  • Eenvoudige constructie
  • Geringe zichtbaarheid vanwege kleine diameter
  • Kan eenvoudig worden opgevouwen wanneer niet in gebruik.

De Balancer van Focal is een eenvoudige armondersteuning van het type 'sling', dit zijn armondersteuningen die de arm van de gebruiker van bovenaf benaderen. Zij zijn gemakkelijk aan te leggen en te gebruiken en kennen een grote effectiviteit.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor de Balancer

Video:

 

Foto's:

Voor Balancer is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina