ADL standaard

De ADL standaard is een voorziening voor personen met weinig of geen handfunctie. Met behulp van de standaard is het mogelijk om dranken, rookwaren of kleine objecten heel dicht bij de gebruiker te plaatsen zodat deze zich altijd binnen het bereik bevinden. De ADL standaard kan naar keuze met één of twee van de navolgende voorzieningen worden uitgerust:

  • Een drinkhulp
  • Een rookhulp (al dan niet in combinatie met een drinkhulp)
  • Een minitafeltje (altijd alleen)

De drinkhulp wordt uitgevoerd in de vorm van een bekerhouder. De bekerhouder omklemt bekers op een veilige manier en op de geschikte hoogte. Het klembereik kan variëren tussen 60 en 80 mm. Zodoende kunnen gewone of speciale, geschikte bekers met diverse vormen en afmetingen worden gebruikt. Veel aandacht is besteed aan een aantrekkelijke vormgeving.

Speciale aandacht verdient de rookhulp. De sigaret of sigaar wordt hierbij middels een clip aan een standaard bevestigd. De standaard heeft ruime verstelmogelijkheden zodat de sigaret of sigaar kort bij de mond gebracht kan worden. De rooksensatie gaat door de oorspronkelijke wijze van roken niet verloren. Bij andere voorzieningen, die veelal van een slang gebruik maken, is dit wel het geval. Het minitafeltje is geschikt om een bord, los voedsel of elk ander gewenst object op te plaatsen. Het tafeltje kan onder een hoek worden versteld zodat grijpen en afpakken goed mogelijk is. Desgewenst kan het tafeltje in een antislip uitvoering worden geleverd.

De ADL standaard kan met behulp van verschillende klemmen en steunen aan een tafel bevestigd worden of op de meeste gangbare rolstoelen en werkstoelen gemonteerd worden. Ook is bevestiging aan een tafel of op een los verrijdbaar onderstel mogelijk. De voorziening is gemakkelijk te reinigen en veilig in het gebruik. Speciale, individuele uitvoeringen zijn mogelijk.

ADL standaard werking

De functie van de ADL Standaard is afhankelijk van de accessoires die aan de draagarm bevestigd zijn. Keuzes kunnen gemaakt worden uit o.a. een mini eettafel, een bekerhouder of een sigarettenhouder. Gebruikers zijn doorgaans personen die beperkte bewegingsmogelijkheden hebben. Nadat de gekozen accessoires bevestigd zijn, wordt de voorziening zich zodanig afgesteld dat de gebruiker gemakkelijk voedsel kan oppakken en naar de mond brengen. Nastellen van de voorziening is altijd mogelijk.

Gebruikers kunnen kiezen uit een uitvoering die aan de rolstoel bevestigd is, en die men dus altijd bij zich heeft, of een versie op een stabiel, verrijdbaar onderstel.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor ADL standaard

Foto's:

Voor ADL standaard is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina