20-12-2021

Papillon Borstfixatie

Wist je dat Focal Meditech naast het modulaire hoofdsteun systeem Papillon ook een Papillon met borstfixatie in het assortiment heeft? De gerichte ondersteuning d.m.v. diverse maatvoeringen aan kussens i.c.m. de borststeunen levert een adequate positionering op van hoofd en bovenlichaam.

Maar in welke situaties kies je voor een Papillon met borstfixatie?

Bijvoorbeeld als een borstfixatievestje onvoldoende ondersteunt of te flexibel is en er daardoor onvoldoende positionering in de stoel geboden kan worden. Er zijn mensen die enorm krachtig strekken en/of andere onwillekeurige bewegingen maken waardoor een flexibel vestje niet werkt. We hebben ook ervaring met personen die op alle mogelijke manieren proberen zich uit de stoel te werken de z.g.n. slangenmens. De Papillon met borstfixatie kan zowel ingezet worden bij kinderen als volwassenen.

De Papillon met borstfixatie kan op verschillende manieren ingezet worden. Tijdens de passing bekijkt de adviseur welke manier het beste is om toe te passen. Een manier is om middels de bovenste kussens een juiste basispositionering aan te brengen en daarna de borststeunen druk te laten geven op het bovenlichaam. Uiteraard bekijken we of de bedachte oplossing te verdragen is door de gebruiker en of de gewenste houding wordt bereikt en gehandhaafd. Een andere manier is om middels de bovenste kussens een basispositionering te bieden en vervolgens de borststeunen meer aan te brengen als een soort geleiders. Deze staan dan minder dwingend afgesteld en geven geen druk maar deze geven enkel begeleiding om weer terug te komen in een basishouding. Bij deze keuze is het belangrijk om goed te bekijken of de toegestane vrijheid in de diverse kussens een juiste keuze is voor de betreffende gebruiker.

Bij het toepassen van de Papillon met borstfixatie kan er door het modulaire systeem opgebouwd worden met uiteenlopende maatvoeringen aan kussens op vele posities. Daarnaast is het goed om te weten dat er divers maatwerk wordt uitgevoerd aan de borststeunen. Bijvoorbeeld de lengte, maar ook de positie en lengte van de knik wordt individueel bepaald en zo nodig op maat gemaakt.

Ken je een kandidaat voor een Papillon met borstfixatie of bent je geïnteresseerd in de toepassing er van? Je kunt hier altijd een vrijblijvende passing aanvragen.

Meer nieuws