04-03-2022

Thuisbeademing, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Wanneer je moeite ondervindt met zelfstandig ademhalen door bijvoorbeeld een spierziekte of longziekte kan het zijn dat je in aanmerking komt voor thuisbeademing. Dit kan de ademhaling ondersteunen of eventueel verbeteren. Het Centrum voor Thuisbeademing kijkt met je mee welk beademingsapparaat het beste bij jouw situatie past. Vervolgens zal er een beademingsapparaat geleverd worden die gedurende de dag en nacht gebruikt kan worden.

Mocht het zo zijn dat de situatie veranderd en de beademing op een (elektrische) rolstoel moet worden geplaatst komen wij in actie. Ook dit zal besproken worden met het CTB, zij geven aan ons door welke apparatuur op de rolstoel moet komen en geven na toestemming van de gebruiker alle gegevens door aan ons. Daarna nemen wij het over van het CTB en gaan we bekijken hoe we de beademing zo compact mogelijk op de rolstoel kunnen monteren.

Sinds 4 maart 2022 is ons nieuwe product beschikbaar namelijk de nieuwe beademingsmontage! Dit product zorgt voor een compacte en robuuste montage van de beademing op de rolstoel en is geschikt voor vrijwel alle beademingsapparaten en uitzuigapparatuur inclusief accessoires.

Het montage systeem voldoet aan alle eisen die gesteld worden vanuit de MDR en heeft daardoor het CE-keurmerk.

Kijk voor meer informatie over de beademingsmontage op onze website en neem gerust contact met ons op mochten er vragen zijn!

Meer nieuws