15-04-2022

De diverse hoesjes van de Papillon hoofdsteun

Buiten het feit dat de Papillon hoofdsteun opgebouwd kan worden uit verschillende kussens in diverse maten is ook het materiaal waarvan de kussenhoesjes zijn gemaakt te kiezen.

In basis zijn alle hoesjes standaard gemaakt van 100% neopreen, een zeer slijtvaste stof die tevens heel zacht en prettig aanvoelt op en rond het hoofd. De hoesjes zijn eenvoudig te verwijderen van de kussens waardoor ze eenvoudig gewassen kunnen worden.  Naast de stof neopreen is het ook mogelijk om alle kussens of een aantal kussens te laten bekleden andere stof zoals bijvoorbeeld Dartex. Dartex is waterdicht en bacteriën resistent, hierdoor is Dartex een extra hygiënische optie. Deze stof is een goede keuze voor mensen met een verhoogd risico op decubitus of drukwonden. Maar ook een gepolsterde neopreen hoes kan helpen bij het voorkomen en verminderen van decubitus of drukwonden omdat deze dikker is dan een standaard neopreen hoes.

Tot slot kan de Papillon hoofdsteun ook uitgebreid worden met een voorhoofdband om te helpen het hoofd in de hoofdsteun te houden en te begeleiden bij voorwaartse en zijwaartse bewegingen. Middels de voorhoofdband is het makkelijker de hoofdsteun “terug te vinden” wanneer het hoofd het contact met de hoofdsteun is verloren. Deze voorhoofdband wordt gemaakt van zacht soepel rubber of badstof. Beide stoffen zijn huidvriendelijk, hygiënisch en slijtvast, tijdens een proefpassing kan het verschil gevoeld worden en aan de hand daarvan bepaald worden welke het beste bij jou past.

Op deze manier is de Papillon nog verder te personaliseren op een simpele en overzichtelijke manier.

Meer nieuws