20-12-2021

Handverwarming

De winter staat weer voor de deur, dat betekent koude dagen, guur weer én koude handen. Om toch op een prettige manier je rolstoeljoystick te bedienen kan een handverwarming uitkomst bieden.

Echter is een handverwarming niet exclusief voor de winter. Vele gebruiken hun handverwarming het gehele jaar door. Als gevolg van diverse spierziektes kan het zijn dat de handen en vingers enorm in spiermassa afnemen, bewegingsbeperkingen ervaren en ook stijf zijn. Een handverwarming zorgt op ieder gewenst moment voor warme handen en daarmee warme en soepele spieren. Het bedienen van de rolstoel of extra knoppen op het werkblad gaat daardoor soepeler en gemakkelijker.

Zowel op het werkblad, als op de armleuning, als voor één hand of voor twee handen kan een handverwarming gemaakt worden door ons. Een handverwarming bestaat uit een op maat gemaakte handverwarmingskap met manchet om de warmte niet te laten ontsnappen en een handverwarmingselement. De handverwarming kan bediend worden door middel van een schakelaar, waarbij deze in drie standen kan worden gezet. Hierdoor is de handverwarming geheel zelf in te regelen en zelf aan- en uit te zetten. Ook is de handverwarmingskap met manchet in zijn geheel af te nemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een handverwarming op jouw rolstoel? Neem contact met ons op!

Meer nieuws