20-12-2021

Gebruiker van de maand Dhr. van Dongen

Stel jezelf voor: (naam, leeftijd, woonplaats, gezin en/of woonsituatie, hobby’s/sport)

Mijn naam is dhr. S.P.E. van Dongen, 68 jaar en woonachtig in Halsteren. Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen en ik ben opa van 5 kleinkinderen.  Ik houd mijn graag bezig met de natuur en heb als hobby computeren.

Waar loop je tegenaan in het dagelijks leven?
Door mijn handicap loop ik tegen best veel problemen aan. Echter door wilskracht en goede hulp van de mensen om mij heen wordt dit deels opgelost. Toch wil ik een aantal dingen graag zelfstandig blijven doen.

Welke Focal producten heb je in gebruik en hoe ervaar je deze?
Obi eetrobot, ADL-drinkstandaard en een bluetooth muismodule Om daarmee de computer te kunnen bedienen.

Wat weten mensen niet van jou?
Op 31 jarige leeftijd is bij mij MS ontdekt in progressieve vorm. MS zorgt er voor dat ik langzaam achteruitga en inmiddels maak ik alweer 21 jaar gebruik van een elektrische rolstoel. Daarnaast ben ik steeds meer afhankelijk geraakt van diverse hulpmiddelen en zorgmomenten.

Door de goede steun van mijn familie, vrienden, thuiszorg en ergotherapeut in combinatie met diverse hulpmiddelen. Zeker de Focal producten maken mijn dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler.

Ik vind het zo prettig en gezellig om met de eetrobot weer samen met mijn partner te kunnen eten aan tafel, zelfstandig en in mijn eigen tempo.

Heb je tips en/of aanbevelingen voor anderen?
Als je ergens koffie gaat drinken, vraag dan of ze de koffie willen serveren in een grotere chocomelbeker. Deze is eenvoudiger vast te houden dan een klein koffiekopje. Vraag bij een bezoek van een restaurant gerust of ze het vlees in kleine stukjes willen snijden in de keuken. Dit geeft zoveel gemak.

Meer nieuws