30-03-2022

Wat is het verschil tussen een elektrische armondersteuning en een mechanische armondersteuning?

Binnen ons assortiment armondersteuningen kunnen we onderscheid maken tussen niet elektrische, ook wel mechanische armondersteuningen genoemd en elektrische armondersteuningen. Echter zegt dit onderscheid niks over de kwaliteit of effectiviteit van een hulpmiddel.

Onder mechanische armondersteuningen vallen: Sling, Balancer, TopHelp en Dowing. En onder elektrische armondersteuningen vallen: TopHelp Elektrisch & Gowing. De eerste groep armondersteuningen kan handmatig aangepast worden door middel van een draaiknop of aanpasbare gewichten. Dit betekent ook dat degene die de armondersteuning gebruikt vaak zelf niet de mate van ondersteuning aan kan passen.

Bij een elektrische armondersteuning kan de persoon die de armondersteuning gebruikt vaak wel een of meerdere instellingen aanpassen gedurende de dag of tijdens activiteiten. Vaak wordt dit met een schakelaar of een joystick gedaan.

Ondanks dat een elektrische armondersteuning zoals een Gowing meer besturings- en instellingsmogelijkheden heeft betekend dit niet dat dit altijd de beste armondersteuning voor jou is. Bij sommige mensen geldt: “less is more” en sluit een mechanische armondersteuning veel beter aan. Mechanische armondersteuningen hebben vaak een groter bereik bijvoorbeeld

Iedere situatie kan weer leiden tot een andere ideale armondersteuning voor jou, afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden en dagelijkse activiteiten. Dit alles wordt dan ook besproken tijdens een proefpassing met een van onder adviseurs.

Meer nieuws