01-12-2022

Hanno Bos schrijft derde boek: "Accepteren van een mensonterende ziekte". Bestel hem nu!

In maart 2015 maakten wij als Focal Meditech kennis met Hanno Bos, toen net 41, tijdens een reguliere proefpassing voor een armondersteuning. Echter zal later blijken dat Hanno niet zomaar iemand is waar wij op bezoek mochten komen. Hij brengt nu namelijk zijn derde boek uit, graag zetten wij dit boek extra in de schijnwerpers omdat dit niet alleen voor ons, onze klanten en bekenden een inspiratie is, maar eigenlijk voor iedereen.

Volgende stukje mochten wij van Hanno ontvangen:

Bestel nu mijn boek “Accepteren van een mensonterende ziekte” !

Na een aantal maanden schrijven, met mijn ogen op mijn oogcomputer, aan mijn derde boek. Hoop ik mijn derde boek  “Accepteren van een mensonterende ziekte” voor 18 december 2022, te kunnen drukken. De eerste twee boeken heb ik voor Tygo, Rianne en al mijn andere dierbaren geschreven. Maar omdat ik toch meer tijd kreeg dan verwacht en voorspelt. Voelde ik de behoefte om een boek te schrijven over alles wat er onder andere  komt kijken als je een mensonterende ziekte zoals ALS krijgt.

Onderstaande schreef ik over het boek “Accepteren van een mensonterende ziekte” op de Achterflap.

ALS. Ik kreeg de diagnose net na de Icebucket Challenge op 18 december 2014. Direct na het horen van de diagnose begon ik met accepteren, mijn nalatenschap regelen en herinneringen maken. Ik zegde mijn baan op, regelde verzekeringen en een uitkering, keek wat ik nodig had qua hulpverlening en regelde altijd op tijd de meest geavanceerde hulpmiddelen. Financiën op orde, testament bijgesteld, euthanasieverklaring vastgelegd. Dat betekende tijd om te genieten van en herinneringen te maken met mijn dierbare gezin, familie en vrienden. Ik schreef herinneringsboeken, vulde een herinneringskist en organiseerde vele mannenuitjes met mijn kameraden, met als hoogtepunt met het tv-programma De Reis van je Leven naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Er kwam steeds meer zorg in huis, inmiddels is dat zelfs 24-uurszorg vanwege de invasieve beademing. Ik gun niemand een mensonterende ziekte als ALS. Wel gun ik iedereen met een dergelijke ziekte dat zij, net als ik, de ziekte en alles wat daarbij komt te accepteren om zo nog te kunnen genieten en waardevolle herinneringen te kunnen maken met hun dierbaren. Vandaar dit boek, als waardevol naslagwerk en als bron van inspiratie voor mijn lotgenoten en hun naasten.

Hanno Bos werd in 1974 geboren in Zwolle en leeft na acht jaar ALS nog steeds. De geboren Zwollenaar verhuisde vaak, studeerde voor bedrijfskundige en veranderkundige en had een succesvolle carrière als senioradviseur, project- en veranderingsmanager en zou in 2015 zijn droom, een activiteitenboerderij, realiseren. Sinds de diagnose ALS eind 2014 zet hij zich in voor de patiëntenvereniging, organiseert donatieacties, uitjes en geniet hij van wat hij nog wel kan. Hij woont in Wijhe met vrouw Rianne en zoon Tygo.

Wil je Hanno’s boek van 200 pagina’s op A4 formaat bestellen? Wij koppelen je graag aan Hanno, hiervoor ontvangt hij graag de volgende gegevens:

  • Voornaam en achternaam
  • Paperback ophalen in Wijhe 22,50 euro
  • Paperback inclusief verzenden 27,50 euro
  • Adresgegevens (straat + huisnr, postcode en woonplaats)
  • Digitaal in PDF 7 euro
  • Mailadres of mobiel nummer voor WhatsApp

Alvast bedankt voor jullie bestelling!

Vrolijke groetjes Hanno

Meer nieuws