Anita Heijnen Papillon Kinbesturing  Wegzwenkbare arm

Focal levert maatwerk voor complexe rolstoelopbouw en vindt altijd een oplossing

Anita Heijnen is 56 jaar en woont in een Fokuswoning in Zoetermeer.
Door een neurologische aandoening is zij rolstoelgebonden en heeft een zeer beperkte handfunctie en hoofd- en rompbalans
Als bewoner van een Fokuswoning kan ze het verzorgend personeel 24 uur per dag oproepen voor hulp bij o.a. wassen, aankleden, eten en drinken en toiletgang. Daarnaast wil ze zoveel mogelijk zelfstandig zijn. Dit kan door middel van haar omgevingsbediening die ze reeds 20 jaar gebruikt. Dankzij een HouseMate  kan ze o.a. haar intercom, televisie, radio, vaste telefoon, de schakelaars van de lampen, de deuropeners en de elektrische gordijnen bedienen.

Toen ze van rolstoel wisselde werd de op maakt gemaakte zitorthese en bestaande Housemate overgebouwd op de nieuwe rolstoel, een Permobil F5 Corpus. Wij als Focal leverde een Papillon hoofdsteun met twee zijpelotten waarop twee schakelaars zijn bevestigd en een elektrisch wegzwenkbare kinbesturing met daarop een licht bedienbare joystick.

Middels de schakelaars op de Papillon kan ze het alarm en de wegzwenk functie van de kinarm bedienen.

Dankzij de goede en precieze ondersteuning van de Papillon en haar zitorthese kan ze de gehele dag comfortabel in haar rolstoel zitten en haar kinbesturing goed bedienen.

De kinbesturing is ook erg belangrijk voor Anita, niet alleen kan ze hiermee de verstellingen van de rolstoel bedienen en met de rolstoel rijden, ook gebruikt ze hem om haar iPhone te bedienen. Op  haar iPhone heeft ze ook een app om de omgevingsbediening aan te sturen, hierdoor is de kinbesturing dus zeer multifunctioneel. Anita is heel tevreden met alle aanpassingen en vind dat ze een prachtige elektrische rolstoel heeft!

Specialist nodig voor maatwerk of complexe opbouw?

Focal helpt je verder. Neem contact op, laat je terugbellen of stel een vraag.

+31 13 533 31 03
maatwerk@focalmeditech.nl

Specialist voor maatwerk
Maximale uploadgrootte: 5MB

Meer voorbeelden van maatwerk

Elektrisch wegzwenkbare beademing

Bij het opbouwen van een nieuwe rolstoel was de wens om op deze stoel een elektrisch wegzwenkbare arm op te bouwen waaraan de beademingsslang kon worden bevestigd. Op die manier kan er naar behoefte....