Focal levert maatwerk voor complexe rolstoelopbouw en vindt altijd een oplossing

Door de vele jaren ervaring in het ontwikkelen van zorghulpmiddelen hebben wij ook alles in huis om maatwerkoplossingen aan te bieden. Ieder mens is namelijk uniek met eigen behoeften en wensen. Wij zullen in eerste instantie samen met jou bekijken op welke manier de hulpmiddelen uit ons assortiment jou kunnen helpen. Maar mocht daar de oplossing voor jouw probleem niet bij zitten, dan kunnen wij voor een maatoplossing zorgen. Tijdens de ontwikkeling van maatwerkoplossingen houden wij altijd de veiligheidsaspecten in het oog en zorgen wij ervoor dat de maatwerkoplossing voldoet aan de actuele wet- en regelgeving.

Wat is maatwerk?
Wij kennen drievormen van maatwerk. Er is sprake van maatwerk in het geval een hulpmiddel en/ of een accessoire maar één keer geproduceerd wordt.  Of wanneer er sprake is van een structurele aanpassing aan een bestaand hulpmiddel. Verder spreken wij ook van maatwerk wanneer de integratie van meerdere hulpmiddelen op een rolstoel zeer specifiek is.

Expertise
Wij zijn qua productontwikkeling onder andere gespecialiseerd in hoofdondersteuningen en dynamische armondersteuningen. Doordat wij ook zelf zorgdragen voor de montage van deze hulpmiddelen op rolstoelen en overige voorzieningen, hebben wij erg veel ervaring met betrekking tot aanpassingen van rolstoelen. Wij kunnen hierdoor ook verschillende toepassingen integreren in bijna alle typen rolstoelbesturingen.

Voorbeelden van maatwerk

Elektrisch wegzwenkbare beademing

Bij het opbouwen van een nieuwe rolstoel was de wens om op deze stoel een elektrisch wegzwenkbare arm op te bouwen waaraan de beademingsslang kon worden bevestigd. Op die manier kan er naar behoefte....

Anita Heijnen

Anita Heijnen is 56 jaar en woont in een Fokuswoning in Zoetermeer. Door een neurologische aandoening is zij rolstoelgebonden en heeft een zeer beperkte handfunctie en hoofd- en rompbalans

Dennis Prins

Wij ontvingen de vraag van Dennis of wij mee konden denken hoe hij zijn vlogcamera kon gebruiken middels zijn Persoonlijk robot Jaco. Dennis heeft een eigen YouTube kanaal: Djprinceonline waar hij Engelstalige video’s plaatst over zijn muziek en zijn dagelijkse leven.

Specialist nodig voor maatwerk of complexe opbouw?

Focal helpt je verder. Neem contact op, laat je terugbellen of stel een vraag.

+31 13 533 31 03
maatwerk@focalmeditech.nl

Specialist voor maatwerk
Maximale uploadgrootte: 5MB