Productcategorieën

Persoonlijke robotica

Persoonlijke robots zijn ontworpen voor gebruik binnen allerhande situaties in het dagelijks leven. Ze worden gebruikt door personen met een zeer geringe of onbekende handfunctie. Ze helpen bij het doen van allerlei taken die voor de gebruiker van belang zijn.
Lees meer over Persoonlijke robotica >

Producten:

Sociale robotica

Onder sociale robotica wordt toegepaste robotica verstaan die gericht is op het aangaan van communicatie en interactie met de gebruiker. Focal is vooral actief met de levering van zeehondrobot Paro, het meest vooraanstaande product binnen dit domein.
Lees meer over Sociale robotica >

Producten:

Dynamische armondersteuningen

Dynamische armondersteuningen helpen het gewicht van de arm te dragen. Ze assisteren personen met een geringe maar nog inzetbare armfunctie met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Ze helpen om allerlei denkbare dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren of weer mogelijk te maken.
Lees meer over Dynamische armondersteuningen >

Maaltijdondersteuning

Focal is specialist in de vervaardiging en levering van hoogwaardige eet- en drinkhulpmiddelen. Bij elk probleem kan een passende oplossing geboden worden, van speciale armondersteuningen tot eetrobots.
Lees meer over Maaltijdondersteuning >

Producten:

Modulaire hoofdsteunen

Het modulaire hoofdsteunsysteem ‘Papillon’ is bedoeld voor alle personen die tijdens het zitten behoefte hebben aan hoogwaardige ondersteuning van het hoofd. De systemen worden geheel individueel samengesteld en ingesteld en bevorderen een actieve leefstijl.
Lees meer over Modulaire hoofdsteunen >

Producten:

Hoofdsteundragers

Focal ontwikkelde diverse unieke, eigen dragers voor hoofdsteunsystemen. Ze stelen hu gebruikers in staat om zelf de positie van het hoofd te wijzigen. Ook zijn er dragers voor het sturen met het hoofd of het volgen van spastische bewegingen.
Lees meer over Hoofdsteundragers >

Maatwerk

Heel veel hulpmiddelen worden door de hulpmiddelenbranche als standaardproduct aangeboden. Toch komt het geregeld voor dat vanwege bijzondere gebruikerseisen een speciaal vervaardigd product nodig is. Weinig bedrijven zijn dan in staat om op geroutineerde wijze een passend aanbod te doen. Focal levert deze geheel of gedeeltelijk op maat gemaakte ‘Specials’ wèl. Onze uitrusting, bedrijfscultuur en ruime ervaring stellen ons in staat om dergelijke Specials in kleine series of geheel op maat te vervaardigen.
Lees meer over Maatwerk >

Rolstoelbesturingen

Het bedienen van een rolstoel of een voorziening hierop (zoals een communicatiehulpmiddel, computer of robot) lukt gebruikers lang niet altijd met standaard voorzieningen. Focal deed veel ervaring op en kan altijd de meest geschikte en effectieve bediening aanbieden.
Lees meer over Rolstoelbesturingen >

Beademing

Focal levert componenten voor de montage en het gebruik van apparatuur voor ademhalingsondersteuning op rolstoelen. Tevens is Focal gecertificeerd voor het installeren van deze apparatuur op de rolstoel. Middels onderzoek en ontwikkeling wil Focal verder bijdragen aan een zo veilig en effectief mogelijk gebruik ervan.
Lees meer over Beademing >

Werkplekaanpassingen

Als werkgever of als werknemer constateert u problemen van fysieke aard op de werkplek. Objecten lang vasthouden lukt bijvoorbeeld niet meer of statische activiteiten worden te zwaar. Vanwege verminderde hand/armfunctie zou er een aanpassing aan een machine moeten komen. Oplossingen zijn in dergelijke gevallen niet eenvoudig en vooral voor de uitvoering kunt u niet overal terecht. Wel bij Focal.
Lees meer over Werkplekaanpassingen >

Omgevingsbedieningen

Focal benadert omgevingsbediening op zowel conventionele als nieuw wijzen – van speciaal gebouwde systemen tot tablettechnologie. Een specialisme is de bediening vanaf de rolstoel.
Lees meer over Omgevingsbedieningen >

Communicatiehulpmiddelen

Focal doet een vernieuwend aanbod aan personen met taal en/of spaakstoornissen. We combineren uiterst effectieve communicatiesoftware met heel recente en lichte technologie en zeer deskundig advies.
Lees meer over Communicatiehulpmiddelen >

 

Deel deze pagina