Persoonlijke robot Jaco

Kenmerken

+ Neutraal design
+ Compact in te klappen
+ Drinkfunctie
+ Multifunctioneel
+ Licht bedienbaar

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE

Certificering

CE

Vergroot je bereik

Jouw persoonlijke assistent, altijd dichtbij, een helpende hand voor het dagelijkse leven. Samen met de Jaco kun je zelfstandig in en rond het huis apparaten bedienen, dingen vastpakken of verplaatsen, en dit alles met een robot die compact en stijlvol op je rolstoel is gemonteerd.
Passing aanvragen

Voor wie

Jaco: tot uw dienst

De Jaco is een robotmanipulator bedoeld voor diegene die weinig tot bijna geen arm- en handfunctie hebben en waarbij een armondersteuning geen oplossing biedt. Het bedienen van de Jaco kan met kleine bewegingen worden gedaan met bijvoorbeeld je hand, vingers, kin of voet. Omdat de Jaco een complex en geavanceerd hulpmiddel is, mag er geen sprake zijn van sterk verminderde cognitie of een sterk verminderd gezichtsvermogen

Functie

Helpende hand

De voornaamste functie van de Jaco is het bieden van een handfunctie wanneer deze niet meer aanwezig is. De Jaco neemt jouw arm- en handfunctie in zijn geheel over en kan voor jou de dingen uitvoeren die jij, op welk moment dan ook, wenst te doen

Dagelijkse activiteit

Expert in het grijpen, vasthouden en verplaatsen

De activiteiten waar de Jaco bij kan helpen zijn zeer gevarieerd en eigenlijk oneindig. Jaco is een expert in het grijpen, vasthouden en verplaatsen van objecten. Zo kan hij hulp bieden bij verschillende taken in de keuken zoals het roeren in een pan of het zetten van koffie. Ook kan de Jaco kastjes openen, de tv aanzetten of bijvoorbeeld je drinken vasthouden en naar je mond brengen met de speciale drinkmodus.

Accessoires

Compact wanneer nodig

Om het nuttigen van een maaltijd makkelijker te maken, kan een Jaco uitgerust worden met speciaal bestek. Dit bestek past precies in de hand van de Jaco. Een vork is hierdoor eenvoudig te gebruiken om je bord leeg te kunnen eten. Naast het feit dat de Jaco met veel dingen kan helpen, kan hij ook compact en onopvallend opgevouwen worden op de rolstoel, op de momenten dat je de Jaco niet gebruikt, of dat je wilt rijden zonder dat de Jaco uitsteekt. Een Jaco maakt een rolstoel nauwelijks breder en is licht van gewicht.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!