Voor wie
Sociale robots toveren een lach op het gezicht
Sociaal contact is essentieel om je fijn en geliefd te voelen. Dat geldt voor iedereen. Door de toenemende werkdruk in de zorg is hier helaas niet altijd voldoende tijd voor. Iedereen heeft echter behoefte aan contact. Dit kan zowel fysiek als sociaal contact zijn. Sociale robotica is bedoeld om dementerende ouderen, verstandelijk beperkten of kinderen met een aandoening de aandacht te geven die zij verdienen.
Wat is een sociale robot
Verleen samen de beste zorg
Een sociale robot is fysiek aanwezig en voert sociale taken uit, zoals vragen stellen of een gesprek voeren. Ook biedt een sociale robot fysiek contact door je hand vast te houden of te knuffelen. Dat doet een mens goed, toch? Sociale robots zijn er in verschillende vormen, maten en stoffering (hard of zacht). Ze hebben vaak voorspelbare reacties waardoor ze toegankelijk zijn en het eenvoudig is om met hen te communiceren. De robot ondersteunt de mantelzorger of zorgverlener zodat zij samen de beste zorg kunnen verlenen.
Overzicht sociale robots
Ervaar onze hulpmiddelen
Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.
Ervaringen
Marieke van Gastel
Marieke gebruikt een Top/Help èn een Jaco. Heel wat techniek, maar dat is niet zonder reden – de hulpmiddelen stellen Marieke in staat om toch redelijk zelfstandig te zijn ondanks heel forse beperkingen.
Daphne Christiaans
Voor Daphne Christiaans bepaalde het lot dat ze geboren werd met een ernstige vorm van cerebrale parese. Daphne, is spastisch en zodoende niet het doorsnee buurmeisje.
Niels ten Hagen
In het mooie Zwolle woont Niels ten Hagen. Hij ontvangt ons trots en gastvrij in de woning die hij onlangs samen met zijn vrouw heeft gekocht.
Matthijs Hamakers
Over de ongelooflijke samenwerking van mens, robot en tal van andere hulpmiddelen. Voor dit artikel zijn we bij Matthijs Hamakers. Met zijn zus en moeder woont Matthijs in Oisterwijk.
Sophie Bonke
Sophie heeft het syndroom van Ehlers-Danlos, wat betekent dat haar bindweefsel niet goed is aangelegd. Zij heeft wel een stafunctie, maar geen loopfunctie en zit in een elektrische rolstoel.