Omgevingsbediening

Meer zelfstandigheid met omgevingsbedieningen

Voor wie

Zelfstandig handelingen uitvoeren in je leefomgeving

Omgevingsbedieningen worden gebruikt wanneer er sprake is van behoefte rondom de bediening van apparaten of objecten in de leefomgeving. Misschien heb je wel een beperkte handfunctie, beperkte mobiliteit of beperkte energie? Dan kunnen omgevingsbedieningen een uitkomst bieden, zodat je minder afhankelijk bent van hulp van buitenaf. Veel handelingen worden makkelijker, waardoor je zelfstandig in staat bent om handelingen uit te voeren. Wat zou jij graag zelf willen bedienen?

Wat is een omgevingsbediening

Omgevingsbedieningen afgestemd op jouw wensen

De omgevingsbediening kan op een rolstoel geplaatst worden, maar plaatsing op een vaste plek bij je thuis of op kantoor is natuurlijk ook mogelijk. De verschillende omgevingsbedieningen hebben elk hun eigen kenmerkende eigenschappen. Deuren openen en sluiten, het licht aandoen, de gordijnen openen, de tv of radio bedienen en telefoneren zijn voorbeelden van handelingen die binnen handbereik komen. Omgevingsbedieningen maken het mogelijk om veel handelingen te sturen met één aangepaste afstandsbediening of zender. Dit geeft je meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!