Communicatiehulpmiddelen

Maak communiceren met je omgeving (weer) mogelijk

Voor wie

Communiceren zoals jij wilt en kunt

Met elkaar praten lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is een groot goed als je elke dag met je partner, familie en vrienden kunt praten wanneer jij dat wilt. Is dat voor jou niet (meer) mogelijk? Communicatieondersteuning kan de oplossing bieden en wordt gebruikt door jong en oud met diverse aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die door een CVA, ALS of Parkinson niet meer of moeilijk kunnen praten. Met een communicatiehulpmiddel kun jij weer communiceren met de mensen om je heen.

Wat is een communicatiehulpmiddel

Een communicatiemiddel maakt verbinden weer mogelijk

Met elkaar praten is een van de belangrijkste sociale activiteiten. Maar wat gebeurt er als je niet (meer) kunt spreken? Als je niet kunt spreken geeft dit het gevoel dat je er niet (meer) bij hoort. Je wilt graag duidelijk maken wat je zou willen of je wilt over iets vertellen. Met behulp van een communicatiehulpmiddel kun je snel en doeltreffend communiceren. Een communicatiehulpmiddel is helemaal persoonlijk op jou afgestemd. We kijken samen naar wat voor jou de beste oplossing is om weer in verbinding te kunnen staan met jouw omgeving.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!