Hoofdsteundrager

Kenmerken

+ Ingesteld naar individuele behoeftes
+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag
+ Diverse bewegingsrichtingen
+ Te integreren in rolstoelbesturing
+ Niet alleen te combineren met Papillon

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Uitbreiding van je hoofdsteun

Heb je behoefte aan variatie in de positie van de hoofdsteun op je rolstoel? Wil je gedurende dag kunnen veranderen van houding? Dit kan met een van onze hoofdsteundragers. Deze kunnen wij opbouwen tezamen met onze Papillon hoofdsteun. Op die manier realiseren we een hoofdondersteuning die perfect past bij jouw persoonlijk situatie en wensen.
Passing aanvragen

Voor wie

Voor degene die passende variatie wil in ondersteuning

Wanneer enkel een Papillon hoofdsteun niet geheel voldoet kunnen we een elektrische hoofdsteundrager opbouwen. Dit passen we vaak toe bij complexe situaties of wanneer je de behoefte hebt om meerdere keren per dag de positie van je rugleuning en daarmee je hoofdsteun aan te passen. Een elektrische hoofdsteundrager wordt alleen opgebouwd op een elektrische rolstoel.

Functie

Drie soorten te combineren met jouw hoofdsteun

Binnen ons assortiment hebben we drie soorten hoofdsteundragers. De kantelbare hoofdsteundrager, de hoofdsteundrager met een dubbel lineair en één met een enkel lineair. Deze drie kunnen ook onderling gecombineerd worden. Dit geeft de mogelijkheid om een complexe ondersteuning te realiseren met meervoudige verstellingen. De hoofdsteundrager en daarmee de hoofdsteun kan in de volgende richtingen worden verplaatst: links-rechts, hoog-laag, voor-achter en kantel. Door het brede scala aan mogelijkheden kan het hoofd in afwisselende posities altijd goed ondersteund worden.

Dagelijkse activiteit

Afwisseling was nog nooit zo gemakkelijk

Tijdens verschillende activiteiten gedurende de dag zou je een andere positie willen van je hoofd ten opzichte van je rolstoel. Zo kan het zijn dat je je hoofd mogelijk meer achterover zou willen brengen wanneer je wilt rusten in je rolstoel. Maar tijdens het werken op de computer wil je een actieve houding en je ogen goed op het scherm kunnen houden. Met de elektrische hoofdsteundrager is dit eenvoudig mogelijk en soepel aan te passen.

Accessoires

Alles eenvoudig in één bediening

Het verstellen van je hoofdsteundrager kan eenvoudig en overzichtelijk doordat we de bediening integreren in jouw bestaande rolstoelbesturing. Eventueel kan de bediening ook door middel van een externe lichte schakelaar gedaan worden. Samen met jou bekijken we wat de technische mogelijkheden zijn en wat het beste bij jouw situatie past.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!