Dynamische armondersteuning Gowing²

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf boven
+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag
+ Armpositie is fixeerbaar
+ Goede match met elektrische rolstoel & trippelstoel
+ Eenvoudig & licht bedienbaar

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE, FR, AU, DK, DE

Certificering

CE

Ondersteuning in eigen hand

Heb ik behoefte aan ondersteuning van mijn bewegingen of wil ik liever dat mijn arm wordt opgetild? Wil ik vrij kunnen bewegen of heb ik behoefte aan stabiliteit? De Gowing² biedt een dynamische, gebruiker gestuurde krachtcompensatie die gedurende de dag eenvoudig zelf in te stellen is.
Het gebruik van de Gowing² zorgt ervoor dat je je eigen vermogens optimaal kunt blijven benutten en daarbij je eigen keuzes kunt maken. De Gowing² kan gemonteerd worden op een trippelstoel, elektrische rolstoel (eventueel met sta-op functie) of op een apart bijgeleverd statief. De Gowing² geeft natuurlijke bewegingsvrijheid terug. Gowing² is een  lid van onze “Wing-Family”, deze bestaat reeds uit Dowing² en Flowing.
Passing aanvragen

Voor wie

Graag natuurlijke ondersteuning van mijn arm

Heb je behoefte aan compensatie van je spierkracht in je arm? Zou jij graag de mate van ondersteuning zelf gedurende de dag willen aanpassen? Dan kan de Gowing² voor jou een geschikte armondersteuning zijn. Ook in het geval van overmatige spierfunctie of tremoren kan de Gowing² voor jou een ondersteuning zijn in jouw dagelijkse activiteiten. Voor het gebruik van de Gowing² is het niet nodig om je arm te fixeren en biedt je daarmee de mogelijkheid om jouw arm zelfstandig in de Gowing² te plaatsen of hier uit te halen.

Functie

Een uniek hybride systeem

De werking van de Gowing² berust op de compensatie van het gewicht van jouw arm. Dit wordt ‘balanceren van de arm’ genoemd. De grote horizontale bewegingen van je arm kosten daardoor nauwelijks kracht. De verticale bewegingen van je arm worden ondersteund door een balanceersysteem dat gebruik maakt van opgeslagen kracht in een veermechanisme. Parallel aan deze technologie wordt er gebruik gemaakt van een verstelbare onderaanslag. Deze maakt het mogelijk om jouw onderarm op verschillende punten te fixeren. Onder zo’n punt beweegt de Gowing² zelf niet meer, maar je kunt wel zelfstandig jouw onderarm omhoog bewegen. Deze functionaliteit is zeer effectief bij het eten of bedienen van een toetsenbord. En voor het liften van de arm om iets te pakken op een hoogte die voorheen misschien niet haalbaar was.

Bediening

Met één druk op één van de negen knoppen

De bediening van de Gowing² wordt in principe gerealiseerd via een bedieningspaneel met 9 zeer licht bedienbare knoppen. Het bedieningspaneel zal gemonteerd worden op de plek naar keuze. Door middel van ledverlichting en akoestische signalen krijg je feedback over de gekozen functie. Mocht dit bedieningspaneel niet ideaal zijn dan kunnen de bedieningsfuncties ook worden gerealiseerd door aparte schakelaars. Enkele voorbeelden van functies die via de bediening in te stellen zijn: het fixeren van de armpositie, mate van krachtencompensatie en verstelling van de hoek.

Dagelijkse activiteit

Ideaal voor nauwkeurig werk

De Gowing² biedt ondersteuning bij het uitvoeren van een groot aantal dagelijkse handelingen, zoals eten, drinken, tandenpoetsen, bediening van een toetsenbord of aan de neus krabben. Door de intelligente constructie volgt de Gowing² de horizontale bewegingen van jouw arm perfect. Het hybride systeem zorgt er daarnaast voor dat de Gowing² een stabiele ondersteuning biedt voor nauwkeurige bezigheden. Mocht je de Gowing² even niet willen gebruiken, dan is deze eenvoudig gedeeltelijk of volledig afneembaar. De Gowing² kan zowel één- als tweezijdig ingezet worden.

Accessoires

Een scala aan mogelijkheden

De Gowing² wordt standaard geleverd met een armschaal en elleboogsteun. Optioneel kan het uitgebreid worden met een polssteun en fixatieband. Deze accessoires zijn in meerdere maten verkrijgbaar zodat deze aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Tijdens een adviesgesprek kijken wij samen naar jouw specifieke behoeften en wensen en op basis daarvan stellen wij de Gowing² samen.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Foto's & Video's

Techniek

Veiligheid

DempingDe 2e generatie Gowing is voorzien van een geïntegreerd dempingsysteem. Dit zorgt voor een extra veiligheidsmechanisme in het geval de onderarm uit de armondersteuning gehaald wordt en deze niet gefixeerd is.

Gebruiksfuncties

PositiefixatieDe assen van de Gowing kunnen in elke richting worden vastgezet om te voorkomen dat de arm gaat bewegen. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens een rit met de rolstoel of als men wordt vervoerd.

HellingshoekcorrectieGowing biedt de mogelijkheid om actief de hellingshoek te corrigeren om zo de reikwijdte in bepaalde richtingen te vergroten.

StopfunctieEen andere recente innovatie is de stopfunctie die alle assen ontgrendelt, de ondersteuning tot een minimum beperkt en het tilmechanisme laat dalen. Deze functie is fijn mocht je plotseling jouw arm niet meer zelfstanding kunnen laten zakken.

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!