Dynamische armondersteuning Flowing

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf onder
+ Weerstandsloos in het horizontale vlak
+ Driedimensionale verstellingen
+ Intuïtief in gebruik
+ High end design

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Ondersteuning in eigen hand

Meerdere decennia hebben we mensen, veel al met Duchenne kunnen helpen met de TopHelp armondersteuning.  Het is nu tijd voor vernieuwing en innovatie, de kennis opgebouwd bundelen tot een nieuw product met daarbij de TopHelp als grootste inspiratiebron. Met trots stellen wij onze nieuwste en meest innovatieve armondersteuning tot nu toe voor: Flowing! Flowing is het nieuwste lid van onze “Wing-Family”, deze bestaat reeds uit Dowing² en Gowing² . Gezamenlijk bieden zij het antwoord op vele bewegingsvraagstukken door ieder hun eigen bewegingskarakter en range of motion. Flowing maakt ons aanbod in armondersteuningen nog completer dan ooit te voren.

Passing aanvragen

Voor wie

Duchenne & Flowing, de perfecte match

Wil jij de nieuwste armondersteuning van dit moment, uitgerust met de laatste technologie die perfect aansluit op jouw wensen en mogelijkheden? Mogelijk is Flowing je perfecte match! Flowing is speciaal ontworpen met de doelgroep Duchenne, SMA en FSHD in het achterhoofd. Door jarenlang ervaring op te doen met deze doelgroepen en hen te betrekken bij het ontwikkeltraject sluit Flowing naadloos aan bij de kenmerken en behoeftes van de Duchenne doelgroep. Flowing maakt het mogelijk de arm passief op te tillen en tevens naar het gezicht te bewegen met minimale inspanning.

Functie

Eenvoudige controle in alle vlakken

Flowing heeft een groot aantal mogelijkheden en ondersteunt in alle driedimensionale vlakken. Dat betekent dat Flowing helpt bij het reiken, het naar voren en naar achter bewegen van de arm. Maar ook in het heffen van de arm, naar boven en beneden bewegen én het kantelen van links naar rechts. Dit wordt gefaciliteerd door de voorwaartse kanteling, zijwaartse kanteling, blokkeren, passieve lift en dynamische karakter. Door de integratie van de roterende armpjes van de Dowing in combinatie met een blokkeringsmechanisme, beweegt Flowing weerstandsloos en kan hij in elke positie geblokkeerd worden.

Dagelijkse activiteit

De opties zijn eindeloos

De Flowing is universeel inzetbaar voor een breed scala aan dagelijkse activiteiten. Denk aan: het reiken naar spullen in de omgeving, eten, drinken en zelfverzorging. Doordat de Flowing van onderaf ondersteuning biedt wordt er een uniek bewegingsgebied naar beneden gecreëerd. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je hond opnieuw aaien of iets van een lage tafel oppakken. Zowel binnen als buiten is Flowing ideaal inzetbaar, niet alleen door de mogelijkheid tot blokkeren maar ook het slanke design. Flowing kan in drie delen opgedeeld worden waarbij elk deel los te verwijderen is. Het maken van een transfer in en uit de stoel gaat dan ook zonder problemen. Tot slot heeft de Flowing als uniek detail dat deze ook naar links en rechts kan kantelen. De soepele armpjes worden door de kanteling geholpen om meer naar binnen of naar buiten te vallen. Je kan meteen anticiperen wanneer je op een ongelijke ondergrond staat en je arm daardoor alsnog eenvoudig bij je houden.

Accessoires

Duidelijk en licht te bedienen

Tezamen met Flowing heeft Focal een eigen licht bedienbare handschakelaar ontwikkeld. Deze handschakelaar is licht bedienbaar en geeft auditieve feedback tijdens het bedienen. Enige vorm van handfunctie is vereist voor gebruik echter mag dit ook zeer minimaal zijn. Standaard wordt Flowing uitgevoerd met de licht bedienbare schakelaar in combinatie met een klein led display. Middels het led display zie je welke verstelling je op dat moment bedient en kan je eenvoudig doorschakelen naar andere functies. Tevens zijn er buiten de standaard besturing van Flowing nog meer opties mogelijk. Samen met een van onze adviseurs onderzoeken we graag welke bediening het beste bij jou aansluit.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Foto's & Video's

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!