Roelof Kamans Dynamische armondersteuning TopHelp

Vanwege de noodzakelijke aanpassingen woont Roelof Kamans, 71 jaar, al diverse jaren op een flat. Maar in zijn hart is hij een buitenman, die jaren in de landbouw en veeteelt heeft gewerkt.

Roelof heeft een trage vorm van ALS (‘ALS-PSMA’) die in 2002 gediagnosticeerd werd. Al lang hiervoor had hij forse gezondheidsproblemen , hij overwon een vorm van kanker en allerlei hartfalen. Roelof loopt nog korte stukjes en heeft een beperkt inzetbare handfunctie. Dit houdt hem echter niet tegen in het leven.

Het functioneren van Roelof kent jaar na jaar een langzame teruggang. Toch doet hij nog van alles zelf. Hij is met behulp van zijn Top/Help armondersteuningen nog vele uren actief met bureauwerk voor o.a. patiëntenverenigingen. Trots laat hij de diverse grote kopieerapparaten zien die hij hiervoor heeft. In zijn woonkamer is het een gezellig gekwetter van vogels en vinden we een aquarium terug. Ook buitenshuis is hij actief, onder anderen door te vissen met een lichte kleine hengel, te varen en veel te rijden in zijn aangepaste auto. Zelfs sleutelen aan de auto probeert hij waar mogelijk nog zelf te doen. Roelof heeft echter ook een literaire kant , hij schrijft gedichten en draagt deze voor. In de buurt is hij bekend, zonder veel moeite weet hij gedichten te schrijven bij verschillende momenten in het dagelijks leven. Het dichten hielp hem bij het verwerken van het overlijden van zijn lieve echtgenote en bij het omgaan met zijn aanzienlijke beperkingen. Maar ook de schoonheid van de natuur en het buitenleven beschrijft hij in zijn gedichten. Het leven is bij Roelof niet van een leien dakje gegaan. Hij heeft inmiddels weer een fijne relatie. Hij blijft altijd positief en open en kijkt naar de leuke kanten van de dingen! Roelof zou graag 100 jaar willen worden als dit hem gegund is.

Roelof gebruikt al lang twee elektrische Top/Help armondersteuningen op zijn werkstoel. Er moet nog wat aan de armschalen gewerkt worden maar overigens is Roelof er erg tevreden over. De armondersteuningen helpen hem vooral aan zijn werktafel in combinatie met een plateau om het aangepaste toetsenbord goed te kunnen gebruiken. Roelof en Focal kennen elkaar al vele jaren en hebben een mooi en waardevol contact.

Uit mijn Hart
Heb vertrouwen, in diegene
die mij vertrouwen geeft
Koester dan datgeen wat jou
vertrouwen geeft
in een leven met al zijn moeilijkheden
maar leef positief al is het soms moeilijk
maar put dan daar de kracht uit om
door te gaan al hoe moeilijk het ook is
Troost mij, dan zal ik jullie troosten

Roelof

Helaas is Roelof in 2021 op 75-jarige leeftijd overleden.

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

Dynamische ArmondersteuningFlowing+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Driedimensionale verstellingen+ Weerstandsloos in het horizontale vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningDowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Elegant ontwerp+ Eenvoudig in gebruik
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningGowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Armpositie is fixeerbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningTop Help+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Elektrische liftfunctie+ Weerstandsloos in horizontaal vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningBalancer+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zacht & soepel materiaal om arm+ Inklapbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningSling+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Gemakkelijk horizontaal bewegen+ Zacht & soepel materiaal om arm
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Maaltijdondersteuning – Obi Dynamische armondersteuning – Gowing

Hanno Bos

Hanno hoorde in eind 2014 dat hij ALS heeft. Als gesprekspartner weet je dan dat een gesprek over zijn huidige leven en functioneren een hele lading kent.

Persoonlijke Robotica Jaco

Niels ten Hagen

In het mooie Zwolle woont Niels ten Hagen. Hij ontvangt ons trots en gastvrij in de woning die hij onlangs samen met zijn vrouw heeft gekocht.

Dynamische armondersteuning Gowing

Rob Stolk

Een ontmoeting met Rob Stolk trekt niet ongemerkt aan je voorbij. Rob, 52 jaar oud, is militair veteraan en ex- duiker. Rob heeft heel wat meegemaakt. Hij heeft weinig aansporing nodig om zijn ervaringen als gebruiker van geavanceerde hulpmiddelen weer te geven. Die ervaringen zijn boeiend èn leerzaam.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!