Marieke van Gastel Persoonlijke Robotica Jaco

Er zijn geen betere beoordelaars van een hulpmiddel dan de langdurige gebruikers ervan. Om deze reden laten wij graag periodiek een gebruiker van onze hulpmiddelen aan het woord.

Er zijn geen betere beoordelaars van een hulpmiddel dan de langdurige gebruikers ervan. Om deze reden laten wij graag periodiek een gebruiker van onze hulpmiddelen aan het woord. Om duidelijk te maken wat hij of zij met dat hulpmiddel kan en wat de voor- en nadelen zijn voor hem of haar. Op die manier ontstaat in de praktijk getoetste, nieuwe informatie voor mogelijke toekomstige gebruikers. In deze nieuwsbrief is Marieke van Gastel aan het woord.
Marieke gebruikt een Top/Help èn een Jaco. Heel wat techniek, maar dat is niet zonder reden – de hulpmiddelen stellen Marieke in staat om toch redelijk zelfstandig te zijn ondanks heel forse beperkingen.

Mijn naam is Marieke van Gastel. Ik ben 31 jaar oud en woon in een Fokuswoning in Eindhoven. Ik werk bij een communicatiebedrijf gespecialiseerd in zorg, welzijn en werk. Vanzelfsprekend ben ik daar ook tevens ervaringsdeskundige aangezien ik zelf veel te maken heb met deze sectoren. Dan even over mijn hulpmiddelen. Aan de linkerkant heb ik een Top/Help waarmee ik zelfstandig kan eten. Ik heb deze al wat jaren (ik schat een jaar of zeven). Sinds oktober heb ik ook een robotmanipulator, de Jaco. Deze is rechts geplaatst op mijn rolstoel en ik bestuur hem met mijn joystick.

Ik heb een progressieve spierziekte (SMA). Daardoor heb ik geen spierkracht in mijn lijf en heb qua lichamelijke verzorging overal hulp bij nodig. Door de Top/Help ben ik in staat nog wel zelfstandig te kunnen eten. De Jaco biedt me nog veel meer mogelijkheden zoals het helpen met drinken, lampen aan en uitdoen, dingen oprapen en wegleggen, iets uit de koelkast pakken en selfies maken met mijn telefoon. Ik ben weer een stuk zelfstandiger en minder afhankelijk van anderen geworden door deze twee hulpmiddelen. Dit geeft me een vrijer gevoel.

Focal is voor mij een zeer klantvriendelijke organisatie. Zij proberen zo goed mogelijk mee te denken voor oplossingen en helpen altijd direct als er iets kapot is of niet goed werkt. Persoonlijke aandacht staat bij Focal hoog in het vaandel merk ik als klant en dat maakt juist het verschil. Je bent als klant geen nummer terwijl je dat bij andere instanties wel vaak bent.

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

Persoonlijke roboticaJaco+ Neutraal design+ Compact in te klappen+ Drinkfunctie
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Rolstoelbesturing

Michel Kempenaars

Ik zal even iets over mij zelf vertellen. Ik ben Michel Kempenaars, 36 jaar oud, uit Bergen op Zoom. Door mijn beperking, Duchenne spierdystrofie ben ik afhankelijk van allerlei aanpassingen en andere hulpmiddelen om mijn zelfstandigheid zoveel mogelijk te waarborgen.

Dynamische Armondersteuningen TopHelp - Omgevingsbediening

Avram de Snaijer

Avram, 28 jaar, heeft de spierziekte Duchenne. Een bezoek aan Avram lijkt symbolisch voor de brede blik op de wereld die hij, ondanks ernstige beperkingen, toch ontwikkelde.

Dynamische Armondersteuningen Balancer

Ina Conijn

Ina Conijn: een van onze Focal ambassadeurs, ze heeft samen met haar familie bijgedragen aan het ontstaan van de armondersteuning Balancer en dit product meer dan 20 jaar gebruikt.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!