Hansje Janssen Hoofdsteun Papillon

Hansje is opgegroeid in Malden onder Nijmegen. Een prachtige onbezorgde jeugd met alle kansen voor het oprapen! Een zeer “rijke” tijd. Inclusief een prachtig woonhuis met grote tuin.

In het najaar van 1992 is zij haar partner tegengekomen en in ’s-Hertogenbosch gaan wonen. Een jaar later is Hansje afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna is zij in Rosmalen bij een particuliere praktijk gaan werken. In 1998 heeft zij deze praktijk overgenomen en ook een tweede studie namelijk manueel therapie gestart. ‘Drukke, maar fantastische jaren!’ zegt Hansje.

Hockey heeft vanaf haar 8e jaar een zeer belangrijke rol in haar leven gespeeld. Ze speelde bij hockeyclubs als Union, Hilversum en ’s-Hertogenbosch en zelfs in Nederlandse jeugdelftallen en Oranje onder 21. De sociale contacten die uit 35 jaar hockey voortvloeien zijn haar enorm dierbaar.

Op 20 maart 2003 werd haar prachtige zoon Jesse geboren. Jesse betekent ‘geschenk’ en dat is hij nog steeds, elke dag. Bijna tegelijk met de geboorte van Jesse werd Hansje ziek. Tien dagen na de geboorte werd zij wakker met verlamming verschijnselen en dit bleek de bizarre spieraandoening ALS. De eerste drie, vier maanden waren een hel voor haar. Wat moet je doen als de specialist in het Radboud zegt dat je 2005 niet zal halen? Na een half jaar begon zij mentaal op te krabbelen en weer zin in het leven te krijgen. Hansje probeerde zichzelf nuttig te maken en hielp waar ze kon. Op de hockeyclub, nieuwe Nederlanders met de Nederlandse taal etc. Alles met de (spraak) computer, doet ze zelf!

In september 2012 was haar uitademing onvoldoende en werd zij afhankelijk van een beademingsapparaat. Dat bracht tevens met zich mee dat zij afhankelijk werd van het collectieve rolstoelvervoer. Taxi’s die veel te vroeg of laat komen, de taxi rijdt weg als je niet meteen ingeladen kunt worden en chauffeurs die niet kunnen omgaan met beademing of volledig verlamde mensen. Deze zaken hebben ertoe geleid dat Hansje de stichting Coassistencia op heeft gericht. Een stichting voor rolstoelvervoer waar men een auto kan huren tegen een schappelijke prijs. Inmiddels hebben zij twee auto’s en kunnen ze veel mensen blij maken!

Nu, volledig verlamt en rolstoel gebonden, probeert Hansje een zo gelukkig en nuttig mogelijk leven te leiden en gaat ze graag naar buiten en/of hockeyen kijken. Haar rolstoel zat niet prettig en vooral de hoofdsteun veroorzaakte veel pijn waardoor zij het niet erg lang in de rolstoel kon volhouden. De adviseurs van Focal Meditech Jan Overhuijs en Michiel Geilen hebben een prettige Papillon in combinatie met een elektrische hoofdsteundrager de rolstoel geplaatst en met zorg afgesteld. Hierdoor kan ze weer comfortabel een hele dag in de rolstoel vertoeven!

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

HoofdsteunenPapillon+ Stabilisering met optimale vrijheid+ Comfortabel+ Minimalistisch
Lees verder
HoofdsteunenBorstfixatie+ Complete ondersteuning voor hoofd en romp+ Solide en comfortabel+ Ingesteld naar individuele behoeftes
Lees verder
HoofdsteunenHoofdsteundrager+ Ingesteld naar individuele behoeftes+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Diverse bewegingsrichtingen
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Maaltijdondersteuning – Obi Dynamische armondersteuning – Gowing

Hanno Bos

Hanno hoorde in eind 2014 dat hij ALS heeft. Als gesprekspartner weet je dan dat een gesprek over zijn huidige leven en functioneren een hele lading kent.

Dynamische Armondersteuningen Balancer

Ina Conijn

Ina Conijn: een van onze Focal ambassadeurs, ze heeft samen met haar familie bijgedragen aan het ontstaan van de armondersteuning Balancer en dit product meer dan 20 jaar gebruikt.

Dynamische armondersteuning Gowing

Desireé Willems

Kom je op bezoek bij Desireé Willems in Nijmegen, dan kom je in een levendige omgeving terecht. Twee hondjes komen je keffend tegemoet, Desireé is de kerstboom aan het decoreren en de buurvrouw loopt binnen voor een bakje.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!