Erica Post Dynamische armondersteuning Balancer

Met Gowing kan ik weer mijn hondje knuffelen waardoor ik vrolijker ben en weer zin heb om aan de dag te beginnen

Erica Post is 57 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 studerende kinderen. Voorheen was zij werkzaam als kinderarts. Erica heeft vele hobby’s waarbij zij haar handen intensief gebruikt waaronder pianospelen, sieraden en kleding maken. In 2015 is de diagnose ALS gesteld. Eerst waren alleen de benen aangedaan maar vorig jaar is ook de armfunctie verminderd. Toen zij dat merkte is zij extra veel gaan hobbyen om zoveel mogelijk profijt te hebben van haar toenmalige armfunctie en daardoor zo lang mogelijk te genieten van het uitoefenen van haar hobby’s.

De handfunctie bleek echter langer aanwezig dan de armfunctie waardoor de vingers bijvoorbeeld nog wel konden pianospelen maar de handen telkens van de toetsen vielen. Ook een hand uitsteken om iemand te begroeten, iets aan te pakken of de naaimachine bedienen lukte niet meer, ook had dit gevolgen voor het eten en drinken.

Via het ALS centrum in Utrecht is zij in contact gekomen met Focal Meditech. Voor Erica was het enorm belangrijk dat een dynamische armondersteuning zoveel mogelijk de natuurlijke bewegingen ondersteunde en faciliteerde. Tijdens de passing zijn er diverse dynamische armondersteuningen uitgeprobeerd, de Balancer bleek het meest geschikt in haar situatie. Het bereik van de armen werd daardoor ineens veel groter en het heffen van de armen ging gemakkelijk. De Balancers zorgen er ook voor dat belangrijke dingen nog zelfstandig uitgevoerd kunnen worden bijvoorbeeld iemand een hand geven, een liftknopje indrukken, de OV-chipkaart of pinpas scannen, pianospelen, een glas heffen om te proosten en zelf eten. Een kleine opsomming van de dingen die zo belangrijk zijn voor iemand die graag zo lang mogelijk zelfstandig wil functioneren!

Erica geeft aan: Natuurlijk is het wel iets dat opvalt zo’n “arm aan een hengel”. Zij weet dat dit mensen afschrikt en er daarom niet aan willen beginnen. Zelf heeft zij daar helemaal geen moeite mee, het is juist leuk om te kunnen uitleggen wat zij allemaal weer kan doen door die “hengels”. Vooral kinderen durven ernaar te vragen en vinden het dan super interessant en handig. Erica vindt het leuk om er even luchtig over te praten met hen, niet zo gek natuurlijk voor iemand die als kinderarts heeft gewerkt.

De handen gaan nu wel langzaam verder achteruit. Helaas is het pianospelen nu voorbij maar heeft Erica een mooie opname spelend samen met haar dochter. Daar is zij ontzettend blij mee en kijkt daar tevreden op terug. De Balancers hebben nog steeds hun bijdrage bijvoorbeeld bij het typen ter voorbereiding van dit artikel. Iedere ochtend is Erica pas echt klaar voor de nieuwe dag als zij weer haar armondersteuningen aan heeft!

Helaas is Erica in 2020 overleden, hiermee is er een boegbeeld verloren heengegaan binnen de kindergeneeskunde. We koesteren de momenten die we met Erica mee hebben gemaakt en de deelname aan onze gebruiker van de maand rubriek.  

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

Dynamische ArmondersteuningFlowing+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Driedimensionale verstellingen+ Weerstandsloos in het horizontale vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningDowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Elegant ontwerp+ Eenvoudig in gebruik
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningGowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Armpositie is fixeerbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningTop Help+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Elektrische liftfunctie+ Weerstandsloos in horizontaal vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningBalancer+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zacht & soepel materiaal om arm+ Inklapbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningSling+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Gemakkelijk horizontaal bewegen+ Zacht & soepel materiaal om arm
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Rolstoelbesturing

Michel Kempenaars

Ik zal even iets over mij zelf vertellen. Ik ben Michel Kempenaars, 36 jaar oud, uit Bergen op Zoom. Door mijn beperking, Duchenne spierdystrofie ben ik afhankelijk van allerlei aanpassingen en andere hulpmiddelen om mijn zelfstandigheid zoveel mogelijk te waarborgen.

Dynamische Armondersteuningen Dowing

Henriëtte Huart

Meer Amsterdams wonen dan Henriëtte Huart doet kan haast niet. Je treft haar de wijk Zeeburg, waar zij woont in een verbouwd pakhuiscomplex aan het water. Het is onderdeel van het prettige leven dat Henriëtte altijd gehad heeft.

Dynamische armondersteuning Gowing

Desireé Willems

Kom je op bezoek bij Desireé Willems in Nijmegen, dan kom je in een levendige omgeving terecht. Twee hondjes komen je keffend tegemoet, Desireé is de kerstboom aan het decoreren en de buurvrouw loopt binnen voor een bakje.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!