Dhr. de Koning Dynamische armondersteuning Gowing

Binnen drie weken handig met de armondersteuning Gowing!

Mijn naam is Jan de Koning; ik ben 63 jaar oud. Het is toevallig, maar ik woon hemelsbreed misschien op een kilometer afstand van Focal. Ruim 27 jaar heb ik als administrateur en boekhouder bij de voormalige Machinefabriek Breda gewerkt. In 2001 moest ik mijn werkzaamheden helaas opgeven. Het feit dat ik een langzaam progressieve spierziekte (type Becker) heb speelde hierin een belangrijke rol. Ik ben alleenstaand en woon met de nodige thuiszorg in een leuke half vrijstaande woning. Met deze hulp èn met goede hulpmiddelen hoop ik hier zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Ik heb meerdere hulpmiddelen, zoals een tweetal elektrische rolstoelen, omgevingsbediening en de dynamische armondersteuning Gowing. De Gowing is aan mijn linker zijde op de rolstoel gemonteerd. Al pratend bedenk ik dat ik er al goed vertrouwd mee ben. Ik kan vanwege mijn spierziekte maar heel beperkt mijn armen heffen en voorwerpen hanteren. De Gowing helpt hier zeer bij, hij maakt niet allen méér activiteiten mogelijk maar maakt ook dat ik minder vermoeid word. De belangrijkste activiteiten waarmee de Gowing mij helpt zijn drinken en eten. Zo kan ik nu links weer een vork hanteren. Ik heb in feite weer helemaal moeten leren om op een ‘gewone’ wijze te eten, eerder moest ik fors mijn hoofd naar het bord buigen. De Gowing helpt goed om het voedsel naar de mond te brengen. Ik gebruik hierbij de liftfunctie om de onderarm balancerend en op een geschikte hoogte tussen bord en mond te bewegen. De Gowing gebruik ik verder voor allerlei taken waar de linker arm voor te pas kan komen. Ik ontlast zodoende ook mijn rechterarm enigszins en zit en werk meer symmetrisch.

Ook andere activiteiten lukken erg goed. Belangrijk voor mij is bijvoorbeeld het werken op mijn laptop en tablet. Maar ook de bril verschuiven of even aan de neus krabbelen zijn belangrijke activiteiten! Vaak kantel ik de armondersteuning om dichterbij of juist verder reikend te kunnen werken. Ik heb ook korte tijd een Darwing geprobeerd, maar voor mij werkt de Gowing beter, ik heb meer baat bij het stabiele karakter van de Gowing. Met dit hulpmiddel kan ik ook op mijn gewone armleuning blijven steunen, of, door te blokkeren, zelf even mijn arm uit de armschaal nemen. Maar dat is heel individueel. Mooi van de Gowing is in elk geval ook dat deze niet erg buiten de rolstoel steekt.

Helaas is dhr. de Koning in 2017 komen te overlijden.

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

Dynamische ArmondersteuningFlowing+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Driedimensionale verstellingen+ Weerstandsloos in het horizontale vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningDowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Elegant ontwerp+ Eenvoudig in gebruik
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningGowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Armpositie is fixeerbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningTop Help+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Elektrische liftfunctie+ Weerstandsloos in horizontaal vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningBalancer+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zacht & soepel materiaal om arm+ Inklapbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningSling+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Gemakkelijk horizontaal bewegen+ Zacht & soepel materiaal om arm
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Hoofdsteun Papillon

Maurits Douven

We verbazen ons echter elke dag over de veerkracht, het doorzettingsvermogen en de unieke levensvisie van veel personen met functiebeperkingen. Zo kwamen we in contact met Maurits, zeg maar Maus Douven en waren er snel van overtuigd dat zijn strijdbare levenshouding een bron van inspiratie kan zijn voor vele anderen.

Dynamische Armondersteuningen Balancer

Erica Post

Erica Post is 57 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 studerende kinderen. Voorheen was zij werkzaam als kinderarts. Erica heeft vele hobby’s waarbij zij haar handen intensief gebruikt waaronder pianospelen, sieraden en kleding maken.

Dynamische armondersteuning Gowing

Rob Stolk

Een ontmoeting met Rob Stolk trekt niet ongemerkt aan je voorbij. Rob, 52 jaar oud, is militair veteraan en ex- duiker. Rob heeft heel wat meegemaakt. Hij heeft weinig aansporing nodig om zijn ervaringen als gebruiker van geavanceerde hulpmiddelen weer te geven. Die ervaringen zijn boeiend èn leerzaam.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!