Avram de Snaijer Dynamische armondersteuning TopHelp Omgevingsbediening

Avram, 28 jaar, heeft de spierziekte Duchenne. Een bezoek aan Avram lijkt symbolisch voor de brede blik op de wereld die hij, ondanks ernstige beperkingen, toch ontwikkelde.

Avram komt uit een familie van zelfstandige ondernemers die hier een bedrijf aan huis heeft waarvoor hij de telefonische helpdesk bemant. Het blijkt al spoedig dat het aangeboren optimisme van Avram, zijn nieuwsgierigheid naar de werking van de wereld om hem heen èn goede hulpmiddelen een mooie combinatie vormen om tot een interessant en rijk leven te komen. Hij vertelt hier graag over.

De aandoening van Avram maakt dat hij een vroege ontwikkeling doormaakte die heel kenmerkend is voor jongens die door deze ziekte getroffen zijn. In zijn vroege jeugd kon hij nog de gewone basisschool in de buurt bezoeken, maar voor een vervolgopleiding was hij aangewezen op de mytylschool De Brug te Rotterdam. Hier behaalde hij uiteindelijk de kwalificatie VMBO-T . Omdat hij op een aanzienlijke afstand woont bracht hij zodoende heel wat uren in een bus door. Avram kon vervolgens een jaar administratief werk doen op zijn voormalige basisschool, maar verkreeg hierna geen passende positie meer op de ‘gewone’ arbeidsmarkt. Rond 2005 kwam hij dan ook naar huis om in eigen tempo en op zijn eigen manier een aantal werkzaamheden in het familiebedrijf te gaan verrichten. Hij heeft voldoende ruimte in zijn dagprogramma om een aantal interesses in te vullen, en die interesses zijn in ruime mate aanwezig! Avram interesseert zich voor allerlei vormen van ICT en moderne technologie in het algemeen. Zo doet hij veel aan computer- gaming, test nieuwe games, helpt in zijn omgeving met soft- en hardware probleempjes, gaat graag naar de bioscoop en kijkt naar series. De fysieke activiteiten die hij hierbij kan verrichten zijn uitermate beperkt, maar Avram heeft goed inzicht in de werking van modern techniek en geeft nuttige adviezen.

Avram is al heel lang gebruiker van een elektrische rolstoel die hij door scanning bedient. Op de rolstoel bevindt zich een omgevingsbediening. Alleen rechts heeft hij nog een enigszins aanwezige arm- en handfunctie. Om deze in te zetten gebruikt hij op de rolstoel sinds 2002 een elektrische Top/Help armondersteuning. Met deze armondersteuning is hij heel vertrouwd. Hij computert ermee, wat uiterst belangrijk voor hem is, pakt objecten op en hanteert zijn telefoon. Opvallend is, dat hij vrijwel de hele dag door zijn arm beweegt met de Top/Help. Hetzelfde doet hij met de rugverstelling van zijn rolstoel. De grote trots van het moment van Avram is zijn aangepaste rolstoelbus, die hem veel vrijheid brengt. De moeder van Avram is ook aanwezig tijdens ons gesprek. Zij maakt heel helder duidelijk dat verkrijgen van goede en tijdige voorzieningen een heel gevecht is waar Avram en zij veel energie in moeten steken. Dat zij graag deskundige en gedreven leveranciers en zorgverleners zouden willen ontmoeten is duidelijk!

Hulpmiddelen in dit verhaal en andere relevante hulpmiddelen

Dynamische ArmondersteuningFlowing+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Driedimensionale verstellingen+ Weerstandsloos in het horizontale vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningDowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Elegant ontwerp+ Eenvoudig in gebruik
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningGowing²+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Armpositie is fixeerbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningTop Help+ Gewichtscompensatie vanaf onder+ Elektrische liftfunctie+ Weerstandsloos in horizontaal vlak
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningBalancer+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Zacht & soepel materiaal om arm+ Inklapbaar
Lees verder
Dynamische ArmondersteuningSling+ Gewichtscompensatie vanaf boven+ Gemakkelijk horizontaal bewegen+ Zacht & soepel materiaal om arm
Lees verder

Een dynamische armondersteuning kiezen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Lees meer ervaringen

Dynamische Armondersteuningen TopHelp

Roelof Kamans

Vanwege de noodzakelijke aanpassingen woont Roelof Kamans, 71 jaar, al diverse jaren op een flat. Maar in zijn hart is hij een buitenman, die jaren in de landbouw en veeteelt heeft gewerkt.

Dynamische armondersteuning Gowing

Desireé Willems

Kom je op bezoek bij Desireé Willems in Nijmegen, dan kom je in een levendige omgeving terecht. Twee hondjes komen je keffend tegemoet, Desireé is de kerstboom aan het decoreren en de buurvrouw loopt binnen voor een bakje.

Persoonlijke Robotica Jaco

Niels ten Hagen

In het mooie Zwolle woont Niels ten Hagen. Hij ontvangt ons trots en gastvrij in de woning die hij onlangs samen met zijn vrouw heeft gekocht.

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!