Rietjeshouder actie!


12-6-2020 | Het ronddraaien van een rietje in een glas is een veel voorkomende kleine ergernis bij het drinken. Door het rietje te fixeren aan de wand van een glas of mok middels een rietjeshouder kan dit probleem eenvoudig verholpen worden. Een grote diversiteit aan rietjes zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met de Focal rietjeshouder ook passen rietjeshouders op vrijwel alle mokken, glazen en bekers.

Nog altijd krijgen wij met grote regelmaat vragen over deze rietjeshouder. Heel handig voor als het rietje bij het drinken in het glas ronddraait en daardoor het rietje niet bij de mond terecht komt. Ook krijgen we regelmatig de vraag waar deze verkrijgbaar zijn en of we deze los verkopen. De rietjeshouder wordt standaard meegeleverd...

Lees verder >

Dienstverlening tijdens de Corona


12-6-2020 | De afgelopen weken hebben we een kleine pas op de plaats gemaakt om de tijd te nemen de situatie te inventariseren en kennis op te doen. We hebben onze processen en werkwijzes zo ingericht dat deze nu zo veilig mogelijk kunnen verlopen. Al onze medewerkers en adviseurs staan te trappelen om u van dienst te zijn! We zijn bereikbaar en beschikbaar om onze hulpmiddelen dat te laten doen waar ze voor gemaakt zijn, mensen helpen en vrijheid bieden. We blijven tevens de mogelijkheid bieden om advies op afstand te ontvangen voor wie dit wenst. Voel u niet bezwaard om contact met ons op te nemen. Tot snel!

 

Lees verder >

Rehacare 2020


12-6-2020 | Door de huidige situatie m.b.t. het corona virus hebben wij vanuit de organisatie van de Rehacare begrepen dat de Rehacare 2020 wordt geannuleerd. Volgend jaar zal de Rehacare plaatsvinden van 6 - 9 oktober 2021 in Düsseldorf en hopen wij jullie daar opnieuw te mogen ontvangen.

 

Lees verder >

De veiligheid van exoskeletten ten behoeve van ondersteuning voor verminderde arm functie


12-6-2020 | Focal Meditech heeft een subsidie ontvangen van het EU-programma COVR. Het onderzoeksproject zal zich richten op de veiligheid van exoskeletten die een verminderde arm functie ondersteunen. Binnen de R&D afdeling van Focal worden er diverse onderzoeks- en ontwikkelprojecten uitgevoerd gerelateerd aan robottechnologie.

Een voorbeeld hiervan is het onderzoeksproject ExoArm waarin een volledig gemotoriseerde dynamische armondersteuning met behulp van een krachtsensor de arm beweegt. Op technologisch vlak is er veel mogelijk, maar de introductie van assistive collaborative robots (cobots) in het dagelijks...

Lees verder >

Hansje Janssen, kreeg op 34 jarige leeftijd ALS, in het kraambed van zoon Jesse.


30-3-2020 | Hansje is opgegroeid in Malden onder Nijmegen. Een prachtige onbezorgde jeugd met alle kansen voor het oprapen! Een zeer “rijke” tijd. Inclusief een prachtig woonhuis met grote tuin.

In het najaar van 1992 is zij haar partner tegengekomen en in ’s-Hertogenbosch gaan wonen. Een jaar later is Hansje afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna is zij in Rosmalen bij een particuliere praktijk gaan werken. In 1998 heeft zij deze praktijk overgenomen en ook een tweede studie namelijk manueel therapie gestart. ‘Drukke, maar fantastische jaren!’ zegt Hansje.

Hockey heeft vanaf haar 8e jaar een zeer belangrijke rol in haar leven gespeeld. Ze speelde bij hockeyclubs als Union,...

Lees verder >

Dowing in therapiesetting


30-3-2020 | Revalidatiecentrum Adelante locatie Hoensbroek behandelt patiënten met onder meer arm-handproblemen, cerebrale parese, beroertes, niet aangeboren hersenletsel en spierziekten. De afdeling ergotherapie heeft onlangs een passet Dowing aangeschaft.

Focal is al lange tijd betrokken bij dit centrum m.b.t. diverse producten uit het assortiment. Door de zeer positieve ervaringen met de dynamische ondersteuningen in diverse patiëntengroepen kwam de vraag of deze ook in de therapiesetting ingezet kon worden. Er is overlegd met de afdeling ergotherapie welk type armondersteuning zich hier het beste voor leent. De Dowing past hierin het best. De Dowing is een mechanische armondersteuning die eenvoudig en snel individueel ingesteld...

Lees verder >

Update voorzorgsmaatregelen i.v.m. Corona (COVID-19) - 30 maart 2020


30-3-2020 | Beste belanghebbenden, klanten & zorgprofessionals,

Het is niemand ontgaan dat we in Nederland momenteel in een crisis verkeren. Als ‘vitaal’ aangewezen bedrijf door de overheid doen wij ons best om onze klanten zoveel mogelijk tot dienst blijven zijn. Wij willen als Focal er alles er aan doen om een veilige werksituatie te creëren voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Focal is open en bereikbaar, wij nemen de voor geschreven maatregelen van het RIVM in acht en hebben daarbij onderstaande voorzorgsmaatregelen getroffen:

  • Een groot deel van onze afspraken zijn gecanceld tot 1 juni, indien de maatregel van 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen...
Lees verder >

Bekenden in BNN VARA programma “Je zal het maar hebben”


19-12-2019 | In het BNN VARA programma volgt Jurre Geluk jongeren met een beperking. Er komen zeer diverse casussen aan bod waardoor er een breed beeld wordt gegeven van de beleveniswereld van deze jongeren. De ene casus is de andere niet en dit blijkt ook steeds weer wanneer Jurre in gesprek gaat met de mensen die elke week aan bod komen. Even geleden waren gebruikers van ons te zien in een van de afleveringen. In desbetreffende aflevering werd getoond hoe een woning aangepast is met een verscheidenheid aan omgevingsbediening. Hierdoor kan de bewoonster zeer eenvoudig onder andere de lampen, thermostaat, deuren en gordijnen bedienen. Tot slot kwam tevens de hoofdsteun kort in beeld met dynamische hoofdsteundrager....

Lees verder >

Focal Quiz: Weet jij 10 uit 10 te scoren?


19-12-2019 | Benieuwd hoeveel u over Focal weet? Om uw kennis te testen hebben we een kleine quiz gemaakt waar diverse Focal producten in terug komen plus een aantal Focal weetjes! Klik op de link om uw kennis op de proef te stellen:

https://nl.surveymonkey.com/r/HX99YPW

 

Lees verder >

Kerstwens namens heel Focal


19-12-2019 | Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en is er veel gepasseerd bij Focal Meditech. We werden verrast door het plotselinge vertrek van één van de adviseurs, een langdurig werving-selectie werd gestart en eind van de zomer is de nieuwe adviseur aan de slag gegaan. In 2019 is er ook meer aandacht uitgegaan naar de export van de Focal producten. Met diverse partijen uit verschillende landen is er een intensievere samenwerking ontstaan. Verder is de personele bezetting verder uitgebreid op diverse afdelingen. Ook qua ICT zijn er intern grote stappen gezet t.b.v. verdere professionalisering.

In 2020 wachten ook weer nieuwe uitdagingen omtrent nieuwe wet- en regelgeving. Dit gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.

Alle...

Lees verder >

 

Share this page