Maaltijdondersteuning Obi

Kenmerken

+ Klein & compact
+ Simpel in gebruik
+ Modern design
+ Met twee knoppen te bedienen
+ Eenvoudig mee te nemen

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE

Certificering

CE

Volledig zelfstandig eten met eetrobot Obi

Maak kennis met de Obi: de meest recente eetrobot die jou volledig zelfstandig en overal kan laten eten. De ingebouwde accu zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen waar je eet, je bent niet afhankelijk van één locatie. Daarnaast is Obi vriendelijk, intelligent en stijlvol. Door zijn eenvoudige bediening is het eetapparaat erg intuïtief en is de functionele bediening snel aan te leren. Het design zorgt voor een elegante en moderne uitstraling.
Passing aanvragen

Voor wie

Genieten van de dagelijkse eetmomenten

Obi is bedoeld voor diegenen waarvoor geheel zelfstandig eten lastig is. Een beperkte hand- en/of armfunctie belemmert het eten. Zonder hulpmiddel lukt het niet om voedsel van een bord af te nemen en naar de mond te brengen. Ook kan vermoeidheid, verlamming of spasticiteit er voor zorgen dat eten een uitdaging is. Met Obi is eten niet langer een uitdaging, maar kun je weer genieten van de dagelijkse eetmomenten.

Functie

Jij bepaalt, Obi doet de rest

Met behulp van twee knoppen bepaal jij wanneer de lepel van Obi richting de mond komt. Obi neemt de beweging die bij het eten wordt gemaakt geheel over. Ondanks dat de beweging geheel wordt overgenomen, heb je volledig de controle over de volgorde en het tempo waarmee je de maaltijd wilt nuttigen.

Dagelijkse activiteit

Eten wordt weer een sociale activiteit

Het nuttigen van een maaltijd is meer dan een eerste levensbehoefte. Samen eten is ook een sociale activiteit. Tijdens het eten de dag bespreken of een praatje maken, met Obi kan dit weer zorgeloos en zonder stress of vermoeidheid. Je hebt enkel hulp nodig bij de voorbereiding van het eten en het instellen van Obi. Voor de rest heb je de regie in eigen handen. Kleine tussendoortjes, thuis of ergens anders en uiteten gaan zijn geen uitdagingen meer.

Accessoires

We passen Obi aan op jouw situatie

Obi is standaard uitgerust met één diepe lepel, één ondiepe lepel, bord en placemat. Afhankelijk van het type voedsel en van wat jij fijn vindt, kun je kiezen welke lepel het beste gebruikt kan worden. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig en het bord kan eveneens kort in de magnetron worden geplaatst. De bediening van Obi kan met je hand, voet, elleboog, knie of met je hoofd. Samen kijken we hoe we het beste Obi kunnen inzetten binnen jouw mogelijkheden.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Video's

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!