Maaltijdondersteuning Nelson

Kenmerken

+ Zelfstandig bedienbaar
+ Tremor reducerend
+ Vork en lepel te gebruiken
+ Instelbare weerstand
+ Zowel met bord als kom te gebruiken

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Vergroot je zelfstandigheid tijdens het eten

De Nelson is een eethulpmiddel dat ondersteuning biedt bij het zelfstandig eten in het geval van o.a. coördinatiestoornissen of tremoren. De Nelson laat je weer op eigen kracht en in eigen tempo deelnemen aan verschillende eetmomenten. Om jouw mobiliteit en zelfstandigheid te vergroten is de Nelson eenvoudig individueel instelbaar en relatief compact om in verschillende omgevingen te kunnen gebruiken. Bord en bestek worden bij de Nelson meegeleverd en zijn vaatwasbestendig.
Passing aanvragen

Voor wie

Eten met minder hinder van tremoren

Wil jij graag kunnen eten met minder hinder van tremoren? Dan is de Nelson voor jou ontwikkeld. Het is een hulpmiddel dat wordt ingezet om de zelfstandigheid bij het eten te vergroten. Tremoren en coördinatiestoornissen kunnen bijvoorbeeld voorkomen bij ziektebeelden als MS en Parkinson. Door eethulpmiddel Nelson ervaar je meer rust tijdens het eten.

Functie

Een tremor reducerend eethulpmiddel

De Nelson is uitgerust met een tremor reducerend systeem dat schokkende hand- en armbewegingen afvlakt en omzet naar een vloeiende, geleide beweging. Dit heeft als resultaat dat je met de vork of lepel zelf eten naar jouw mond kan brengen. Tremoren en ongecoördineerde bewegingen zijn erg persoons- en situatieafhankelijk. Daarom biedt de Nelson de mogelijkheid om de mate van weerstand en demping in te stellen. Het eten gebeurt door je eigen hand op het handvat te leggen en voedsel te scheppen. Dit kan zowel met je linker- als rechterhand.

Dagelijkse activiteit

Geschikt voor alle eetmomenten van de dag

De Nelson kan voor alle eetmomenten gedurende de dag worden gebruikt en geeft je weer de mogelijkheid om zelfstandig met vork of lepel van de maaltijd te genieten. Ook partners of andere huisgenoten hebben baat bij het gebruik van de Nelson. Doordat je weer zelfstandig kunt eten, worden je tafelgenoten weer gelijkwaardige partners rondom de eettafel. De Nelson kan door middel van klemmen aan elke tafel bevestigd worden en door de beperkte afmetingen kun je hem overal mee naar toe nemen.

Accessoires

De mogelijkheden van de Nelson

De Nelson kan met verschillende, vaatwasser bestendige accessoires geleverd worden. Er zijn twee typen borden en een soepkom verkrijgbaar. De borden en soepkom worden vastgeklemd op de Nelson, maar blijven wel draaibaar. Verder zijn ze voorzien van een opstaande rand waar je het voedsel tegenaan schept. Het verschil tussen de twee borden is de uitvoering van de buitenrand die gebruikt wordt om het bord te draaien. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar welke uitvoering het beste bij je past. Naast de borden wordt er standaard een vork en lepel meegeleverd.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!