Dynamische armondersteuning Dowing²

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf boven
+ Elegant ontwerp
+ Eenvoudig in gebruik
+ Geschikt voor trippelstoel
+ Ook tafelbevestiging mogelijk

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE, FR, AU, DK, CH, DE

Certificering

CE

Natuurlijke vrijheid van bewegen door slimme eenvoud

De Dowing² is ontworpen om jouw arm te ondersteunen tijdens activiteiten die voor jou belangrijk zijn. Wil je zelfstandig kunnen werken? Wil je graag schilderen? Of je eigen huisdier aaien? De Dowing² zorgt voor een groot bereik en natuurlijke vrijheid van bewegen bij dagelijkse activiteiten. Door het lichte en compacte ontwerp kan de Dowing² eenvoudig gemonteerd worden op een tafel of trippelstoel en is het zeer geschikt als uitbreiding van jouw werkplek of hobbyruimte. Door middel van de parkeerstand kun je zelfstandig jouw arm in en uit de armschaal bewegen. Dowing² is een  lid van onze “Wing-Family”, deze bestaat reeds uit Gowing² en Flowing.

Passing aanvragen

Voor wie

Win de strijd tegen de zwaartekracht

Wil je ondersteuning bij het uitvoeren van essentiële dagelijkse activiteiten (ADL), zoals eten, drinken, gezichtsverzorging en computergebruik? Dan helpt de Dowing² jou door ondersteuning te bieden bij verminderde spierkracht of ongecoördineerde bewegingen van je arm. De Dowing² vangt het gewicht van je arm op en compenseert daarmee de zwaartekracht. Dit verlicht de belasting van je schouder.. Deze zwaartekrachtcompensatie is eenvoudig traploos instelbaar van 0 tot 100%. Ook is de Dowing² zeer geschikt als therapiehulpmiddel zodat je jouw oefeningen zowel binnen als buiten het revalidatiecentrum zelfstandig kunt uitvoeren.

Functie

Licht en elegant ontwerp

De compensatie van de zwaartekracht wordt gerealiseerd door een instelbaar veermechanisme. Hierdoor wordt precies genoeg kracht toegevoegd zodat jij je arm eenvoudig verticaal kunt bewegen. Door de toepassing van minimale wrijving in het hulpmiddel en de zeer lichte materialen wordt ook de horizontale beweging versoepeld. Dit samen met het unieke ontwerp van “roterende armen” zorgt voor een grote bewegingsvrijheid. Voor de veiligheid is de draagarm van de Dowing² uitgerust met een dempingsmechanisme. De Dowing² is inzetbaar voor één arm, maar je kunt die ook voor beide armen inzetten.

Dagelijkse activiteit

Overal en altijd

De Dowing² is een volledig mechanische armondersteuning. Dit betekent geen onnodige hinder van accu’s en elektriciteitskabels, dus makkelijk mee te nemen. Hierdoor kun de Dowing² in zeer verschillende omgevingen gebruiken, zoals thuis, op de werkplek of in een zorginstelling. De Dowing² wordt bevestigd aan een tafel, trippelstoel of onderstel. Het ontwerp maakt het reiken naar je mond en gezicht snel en gemakkelijk. Dit betekent dat je met minder inspanning zelfstandig kunt eten en drinken of kunt voorzien in je persoonlijke verzorging.

Accessoires

Voor iedereen een passende samenstelling

De Dowing² wordt standaard geleverd met een armschaal en elleboogsteun. Optioneel kan het uitgebreid worden met een polssteun en fixatieband. Deze accessoires zijn in meerdere maten verkrijgbaar, zodat deze aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Voor meerdere trippelstoelmerken zijn standaard opnamebeugels beschikbaar, anders kunnen wij eenvoudig montagebeugels op maat maken. Tijdens een adviesgesprek kijken wij samen naar jouw specifieke behoeftes en wensen en op basis daarvan stellen wij de Dowing² samen.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!