Darwing

Een revolutie in armondersteuning
De dynamische armondersteuning Darwing is ontwikkeld voor mensen met minimale spierkracht in hun armen. Darwing ondersteunt bij het uitvoeren van ontelbare dagelijkse activiteiten, zoals eten, drinken, tandenpoetsen, typen of gezichtsverzorging doen. Het gebruik van Darwing is eenvoudig. De arm wordt in de onderarmschaal gelegd, waarbij het niet nodig is om de arm vast te maken. De werking van Darwing berust op compensatie van het gewicht van de arm. Dit wordt het ‘balanceren van de arm’ genoemd. Bewegingen in alle richtingen kosten nauwelijks nog kracht. Darwing geeft de jou de natuurlijke vrijheid van bewegen terug.

Compact ontwerp
Een nadeel wat vaak voorkomt bij andere modellen armondersteuningen is het ophangmechanisme van de onderarmschaal. Het ophangmechanisme maakt het reiken over een tafel lastig of zit in de weg. Darwing heeft een uiterst compacte onderarmschaal die vrijwel geen ruimte in beslag neemt en niet hindert. Daarnaast is Darwing zo ontworpen dat hij geen extra ruimte op een rolstoel inneemt, want dat kan hinderlijk zijn wanneer je door een deuropening rijdt.

Techniek
Het balanceren van jouw arm doet Darwing op een veel intelligentere manier dan armondersteuningen van eerdere generaties. Maar dat is niet alles. Darwing is een armondersteuning die jou de mogelijkheid geeft om de mate van compensatie en allerlei andere instellingen zelf laat aanpassen. Daartoe beschikt Darwing over een klein display met gemakkelijke joystick of knopbediening.

Zes technische innovaties

Dubbel balanceermechanisme
Boven- en onderarm worden onafhankelijk van elkaar gesteund

Stand-afhankelijke gewichtscompensatie
Mate van gewichtscompensatie hangt af van de stand van de arm

Draaghoekstabilisator
Optimale balanceerhoek onder alle omstandigheden, automatisch of handmatig

 Taak specifieke ondersteuning
Jij kunt zelf de ondersteuning aanpassen aan de behoefte van het moment

Handelingengeheugen
Instellingen voor terugkerende activiteiten kunnen in het geheugen worden opgeslagen

Positieslot
Iedere gewenste positie kan worden vastgezet ter ondersteuning van bepaalde activiteiten

Opvolging van armondersteuning Darwing
Vanaf 2015 is de armondersteuning Darwing opgevolgd door de Gowing. Voor meer informatie ga naar de productpagina van dynamische armondersteuning Gowing