Zitten & bewegen

Ik wil mijn hoofd rechtop kunnen houdenmijn hoofdpositie kunnen veranderenrechtop kunnen zitten in mijn stoel

Voor wie

Ervaar comfort, veiligheid en vrijheid

Wanneer je rolstoel gebonden bent wil je dat je rolstoel niet alleen functioneel maar ook comfortabel is. Je wilt je vrijheid behouden en op de plaats waar je het nodig hebt, ondersteuning krijgen. Meerdere factoren spelen een rol bij het zitten en bewegen en bij iedereen is dat anders. Door de juiste combinatie van verschillende aanpassingen op of aan je rolstoel bereik je een goede zithouding en behoud je je vrijheid.

Hulpmiddelen

Wij helpen jou bij jouw ideale zitpositie

Een comfortabele zithouding in je rolstoel is essentieel. Met behulp van een hoofdsteun, zoals de Papillon, kan je hoofd worden ondersteunt, wat bijdraagt aan een goede houding. Toch zit je niet heel de dag stil in je rolstoel. Een elektrische hoofdsteundrager die van positie kan wisselen heeft dan een meerwaarde.
Ook kan er gekozen worden voor een aangepaste of alternatieve rolstoelbesturing om zo energie te sparen en het gemak te verhogen in de rolstoel. Tot slot zorgt een rolstoelaccessoire als een handverwarming voor warme spieren waardoor het bedienen van de rolstoel ten alle tijden mogelijk is.

Hulpmiddelen bij Zitten & bewegen

HoofdsteunenPapillon+ Stabilisering met optimale vrijheid+ Comfortabel+ Minimalistisch
Lees verder
HoofdsteunenBorstfixatie+ Complete ondersteuning voor hoofd en romp+ Solide en comfortabel+ Ingesteld naar individuele behoeftes
Lees verder
HoofdsteunenHoofdsteundrager+ Ingesteld naar individuele behoeftes+ Zelfstandig aanpasbaar gedurende de dag+ Diverse bewegingsrichtingen
Lees verder

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!