Passing aanvragen

Omdat wij van mening zijn dat je onze hulpmiddelen zelf moet proberen en ervaren om te kunnen beoordelen of het hulpmiddel iets voor jou is en aansluit bij jouw situatie, maken wij gebruik van een vrijblijvende passing bij jou op locatie. Tijdens een passing komt een van onze adviseurs naar je toe zodat we ons assortiment kunnen laten zien en jij in alle rust een hulpmiddel kunt ervaren. We kunnen voor de volgende productcategorieën een passing inplannen:

  • Dynamische armondersteuning eventueel in combinatie met een eethulpmiddel
  • Eethulpmiddel
  • Omgevingsbediening
  • Communicatiehulpmiddel
  • Persoonlijke robotica: Robotmanipulator Jaco

Passingen voor hoofdondersteuningen kunnen niet via onze website aangevraagd worden. Heb je interesse in een proefpassing met een van deze hulpmiddelen, dien je dit  altijd eerst te communiceren met je rolstoelleverancier. De rolstoelleverancier kan dan telefonisch contact met ons opnemen en de proefpassing aanvragen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende passing

Vul het aanvraagformulier in of neem zelf contact met ons op.

+31 13 533 31 03

Passing aanvragen

Hoe werkt een passing?

Voorafgaande aan een passing is er reeds contact geweest met onze afdeling planning om al je gegevens te verzamelen en een indicatie te hebben met welke categorie hulpmiddelen onze adviseur naar je toe moet komen.

Introductie

Onze adviseur stelt zich voor en zal inventariseren wat je situatie is en wat je wensen zijn. Hierbij bespreken we kort je gezondheid, wat lastig gaat in het dagelijks leven en bij welke activiteiten je graag ondersteuning zou willen. Op basis daarvan zal de adviseur een keuze maken met welk hulpmiddel het eerste gepast gaat worden. Indien je zelf al ons assortiment hebt bekeken, kun je zelf aangeven dat je graag een specifiek hulpmiddel wilt uitproberen.

Het eerste hulpmiddel wordt uitgeprobeerd.

De adviseur plaatst een demo model van ons hulpmiddel zodat je het kunt uitproberen. Bij een armondersteuning bijvoorbeeld kan deze naast de (rol)stoel worden geplaatst zodat je je arm erin kunt leggen.

Ervaar

Vervolgens kun je aanvoelen en ervaren hoe het desbetreffende hulpmiddel voor jou voelt en werkt. Mocht het eerste hulpmiddel niet aansluiten bij je situatie of wensen, dan proberen we een ander hulpmiddel.

Evaluatie

Nadat je een of meerdere hulpmiddelen hebt geprobeerd, bespreken we met jou en eventueel je ergotherapeut en naaste omgeving of je het hulpmiddel zou willen gaan gebruiken. Als daartoe wordt besloten moet er een aanvraag gedaan worden om het hulpmiddel vergoed te krijgen. De adviseur verzamelt (samen met de ergotherapeut) alle gegevens die nodig zijn om jouw verzoek in te kunnen dienen. Eventuele maatvoering en aanpassingen verwerken we in een verslag.