Hoofdsteun Borstfixatie

Kenmerken

+ Complete ondersteuning voor hoofd en romp
+ Solide en comfortabel
+ Ingesteld naar individuele behoeftes
+ Eenvoudig wegklapbaar
+ Hygiënisch

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL

Certificering

CE

Bevorder je gehele zithouding

Bij het realiseren van een goede zithouding in de rolstoel kan er gekozen worden voor een Papillon hoofdsteun, maar soms geeft dit onvoldoende ondersteuning. Dan kan er overgegaan worden op de Papillon Borstfixatie. De combinatie van een modulaire hoofdsteun en een borstfixatie is een hulpmiddel dat bevestigd wordt aan je rolstoel. Daarmee wordt een goede zithouding bevorderd.
Passing aanvragen

Voor wie

Meervoudige functionaliteit voor jong en oud

We zetten de borstfixatie onder andere in bij (jonge) kinderen waarbij spasme of ongecontroleerde bewegingen er voor zorgen dat een goede zithouding niet behouden kan worden in de rolstoel. Een borstfixatie biedt ook uitkomst voor mensen met beperkte rompstabiliteit. Door een verminderde spierkracht in het bovenlichaam zak je onderuit in de rolstoel of verschuif je telkens naar de zijkant van de rugleuning. Deze beweging wordt tegengegaan door de borstfixatie en zo blijf je beter in je rolstoel zitten.

Functie

Stabiliteit en ondersteuning met vrijheid

Niet alleen de romp maar ook het hoofd wordt gestabiliseerd door de borstfixatie waarbij de hoofdsteun onderdeel is van het geheel. Het is de combinatie tussen ondersteuning bij het hoofd en sturing van de romp, die zorgt voor een comfortabele en adequate zithouding. Een borstfixatie kan helpen om meer rust te bieden wanneer je in je rolstoel zit. Spastische of krachtige strek bewegingen kunnen worden gecontroleerd zonder dat je veel vrijheid verliest. Daarnaast kan een borstfixatie bijdragen aan het ondersteunen van het bovenlichaam waardoor het behouden van een goede zithouding minder energie kost.

Dagelijkse activiteit

Bewaar de rust en behoudt energie

Door de ondersteunde zithouding kan er meer focus zijn op variërende activiteiten bijvoorbeeld eten en drinken en andere bezigheden. De ondersteuning die de borstfixatie biedt zorgt er voor dat je meer energie overhoudt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. In en uit de rolstoel komen is geen probleem bij een borstfixatie. Onze borstfixaties zijn wegklapbaar naar achteren of geheel uitneembaar en zo ook weer eenvoudig terug te plaatsen in de juiste positie.

Accessoires

Een persoonlijk afgestelde oplossing

De borstfixatie bestaat uit stevig maar comfortabel materiaal met daaromheen lycra hoezen die wasbaar zijn. Hierdoor is het hulpmiddel hygiënisch, sterk én comfortabel. Ook wordt er met enige regelmaat voor dartex hoezen gekozen. Deze zijn tevens gemakkelijk te reinigen. Zowel de borststeunen als de hoofdsteun worden individueel samengesteld en afgesteld op jouw behoeften. De borststeunen worden qua lengte en hoekenspel individueel bepaald en op maat gemaakt. Elke rolstoel is geschikt om een borstfixatie op te bouwen. Samen met jou kijken wij graag naar de mogelijkheden en zoeken we een passende oplossing.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!