Dynamische armondersteuning Balancer

Kenmerken

+ Gewichtscompensatie vanaf boven
+ Zacht & soepel materiaal om arm
+ Inklapbaar
+ Zeer grote bewegingsvrijheid
+ Ook inzetbaar bij lichte tremoren

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, AU

Certificering

CE

De ongecompliceerde ondersteuning

De Balancer is een eenvoudig ogende armondersteuning die het gewicht van jouw arm vanaf boven draagt. Dit zorgt ervoor dat je veel bewegingsvrijheid hebt met name boven een tafel of werkblad. Door het subtiele uiterlijk en doordat je het makkelijk kunt inklappen zal deze armondersteuning niet de aandacht trekken wanneer je dit niet wilt. De Balancer kan zowel één- als tweezijdig ingezet worden.
Passing aanvragen

Voor wie

Bereik wat je wil bereiken

Wil je graag meer ondersteuning van je onderarm om soepeler je arm omhoog of omlaag te bewegen? Dan kan de Balancer een geschikte armondersteuning zijn voor jou. De Balancer wordt vaak ingezet om verminderde spierkracht of verlamming te compenseren. De Balancer laat je vrij om je arm te bewegen naar waar jij wilt. Zo kan je jouw bereik voor reiken en grijpen maximaliseren. Enige vorm van handfunctie is wel nodig. De Balancer kun je thuis of op het werk gebruiken en kan gemonteerd worden op een (elektrische) rolstoel, trippelstoel of onderstel.

Functie

Schoonheid in eenvoud

Het gewicht van je onderarm wordt door middel van een koord gedragen door de Balancer. Deze constructie zorgt ervoor dat bewegingen vanuit je schouder en elleboog worden vertaald in bewegingen van je onderarm. De mate van gewichtscompensatie wordt geregeld door een veermechanisme in de Balancer, dat eenvoudig door middel van een draaiknop kan worden ingesteld. De Balancer ondersteunt jouw armbewegingen in het verticale vlak waardoor bewegen in het horizontale vlak minder energie kost.

Dagelijkse activiteit

Beschikbaar wanneer jij dat wil

De Balancer vergroot de bewegingsvrijheid van je armen en daarmee ook je handen. Dit betekent dat jouw zelfredzaamheid verbeterd wordt doordat je zelfstandig kunt reiken en grijpen. Dagelijkse activiteiten zoals eten en drinken zullen minder energie kosten. De Balancer vergroot je onafhankelijkheid en vrijheid. Wil je de Balancer even niet gebruiken dan kan deze voor je worden ingeklapt. Hierdoor is de Balancer er altijd wanneer jij dat wilt. Doordat het ontwerp van de Balancer subtiel is zal het je (elektrische) rolstoel of trippelstoel ook niet verbreden.

Accessoires

Ontdek de mogelijkheden

De armopvang van de Balancer wordt samengesteld uit verschillende vormen en maten bandages die ondersteuning bieden aan de elleboog en/of pols. Deze bandages zijn gemaakt van medisch goedgekeurd neopreen wat zorgt voor een zachte comfortabele ondersteuning. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar jouw specifieke behoeftes en wensen en op basis daarvan stellen we de Balancer samen. Voor verschillende type rolstoelrugleuningen hebben we een standaardopname beschikbaar en anders zullen wij de montagebeugels op maat maken.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek  welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!