Maaltijdondersteuning ADL Standaard

Kenmerken

+ Moeiteloos drinken binnen bereik
+ Universele drinkbekerhouder
+ Wegklapbaar
+ Mobiel of op rolstoel
+ Inclusief rietjeshouder

Dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelgroep

Beschikbaar in

NL, BE, NO, AU, DE

Certificering

CE

Kleine objecten weer binnen handbereik

Een slok koud water ter verkoeling of om de dorst te lessen , het is prettig als dit altijd mogelijk is doordat het glas met drinken dichtbij is. De ADL standaard biedt de mogelijkheid om zonder gebruik van de handen toch altijd te kunnen drinken zonder veel moeite. Ook is het mogelijk de ADL overal mee naar toe te nemen en daarmee op verschillende plekken te gebruiken.
Passing aanvragen

Voor wie

Hulp nodig bij het drinken of roken?

De ADL standaard is een voorziening voor personen met weinig of geen handfunctie. Met behulp van de standaard is het mogelijk om dranken en rookwaren heel dichtbij te plaatsen zodat deze zich altijd binnen het bereik bevinden. De ADL standaard kan worden voorzien van een drinkbekerhouder en/of een rookstandaard.

Functie

De ADL standaard vervangt de handfunctie

De functie van de ADL standaard is afhankelijk van de accessoires die aan de ADL bevestigd worden. Vaak wordt er gekozen voor de drinkbekerhouder om eenvoudig en doeltreffend te kunnen drinken. Wanneer er voor een rookstandaard wordt gekozen kun je zonder gebruik van de handen roken en valt de as in het opvangbakje dat tevens aan de ADL is bevestigd.

Dagelijkse activiteit

Een koffiekopje, mok met thee of een drinkbeker: jij kiest

De ADL helpt bij de mogelijkheid tot drinken. Doordat bijna alle glazen, bekers of mokken in de ADL drinkbekerhouder passen, word je niet beperkt in je keuze.  Gezien het de intentie is om altijd met een rietje te drinken bij gebruik van de ADL wordt er een rietjeshouder bijgeleverd. Deze zorgt ervoor dat het rietje niet gaat tollen in het glas wanneer er met de mond naar het rietje wordt gereikt. Door de rietjeshouder blijft het rietje op één plek zitten en schuift het niet omhoog wanneer er bijvoorbeeld een koolzuurhoudende drank wordt gedronken.

Accessoires

De mogelijkheden van de ADL standaard

De ADL standaard kan met behulp van verschillende klemmen en steunen aan een tafel bevestigd worden of op de meeste gangbare rolstoelen en werkstoelen gemonteerd worden. Ook is bevestiging aan een tafel of op een los verrijdbaar onderstel mogelijk. De voorziening is gemakkelijk te reinigen en veilig in het gebruik. De ADL kun je wegduwen wanneer je hem niet nodig hebt of verplaatsen van het verrijdbare onderstel naar de rolstoel wanneer je op pad gaat. Samen met jou kijken we naar de meest wenselijke en werkbare situatie.

Ervaar onze hulpmiddelen

Ontvang je graag advies over jouw persoonlijke situatie? Wij komen graag bij jou langs om je te laten kennismaken met onze hulpmiddelen. Tijdens de passing kun je onze hulpmiddelen zelf uitproberen en brengen wij gezamenlijk jouw wensen in kaart. Uiteindelijk besluiten wij samen welk hulpmiddel of maatwerkoplossing het beste bij jou past.

Passing aanvragen

Ervaringen

icon-werkwijze

Dit is onze
werkwijze

Hoe gaat de aanvraag van een hulpmiddel bij Focal? Welke stappen worden doorlopen?

CallToActionVergoedingRGB

Vergoeding van
het hulpmiddel

Er zijn diverse financieringssystemen voor hulpmiddelen. Zoek welke vergoeding voor jou van toepassing is.

icon-adviseur

Een vraag stellen
aan een adviseur

Benieuwd naar hoe een hulpmiddel jou zou kunnen helpen?

CallToActionDelenRGB-2

Voorstellen bij
je ergotherapeut

Deel eenvoudig en snel de inhoud van deze pagina met je ergotherapeut per mail!